Bralić: Pejović da ne koristi Upravu za šume za odbranu sebe i supruge, budžet nije za partijske vojnike Prave CG

"Kada govorite o "vašim" (Uprave za šume) skupim vozilima, da vas podsjetim da to nije samo vaše, nego i moje, i svakog građanina Crne Gore koji plaća porez i finansira državnu upravu. Kao svaki građanin ove države imam pravo da se interesujem gdje je moj novac i kako se troši", saopštio je Bralić

5309 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ovlašćeni predstavnik drvoprerađivača Jasmin Bralić pozvao je direktora Uprave za šume Srđana Pejovića da ne koristi ime Uprave za odbranu sebe I svoje supruge, već da reagovanja na njihova saopštenja potpiše svojim imenom.

Vlasnici drvoprerađivačkih preduzeća u Crnoj Gori optužili su juče vršioca dužnosti direktora Uprave za šume Srđana Pejovića da je u Upravi za šume za glavnog savjetnika zaposlio svoju suprugu. Pejović je demantovao te navode I druge koje su u jučerašnjem saopštenju iznijeli crnogorski drvoprerađivači.

“Kome su probuđenje frustracije suvišno je komentarisati, jer se vi od samog stupanja na mjesto VD direktora bavite isključivo imenima vlasnika pravnih lica koja se bave drvopreradom i njihovom ličnom imovinom. Narod bi rekao da su to kompleksi. Kada govorite o "vašim" (Uprave za šume) skupim vozilima, da vas podsjetim da to nije samo vaše, nego i moje, i svakog građanina Crne Gore koji plaća porez i finansira državnu upravu. Kao svaki građanin ove države imam pravo da se interesujem gdje je moj novac i kako se troši, pa prema tome konačno se pomirite sa činjenicom da Uprava za šume nije vlasništvo vas i vama bliskih ljudi. Budući da se automobil kojim ste Vi zaduženi, na dan protesta 15.12.2021. godine nalazio parkiran ispred Uprave za šume, imao sam obavezu da pitam ko je platio popravku vozila, i ako je platila Uprava za šume, koliko je ta popravka koštala građane Crne Gore”, navodi se u saopštenju Bralića, koji se potpisao kao ovlašćeni predstavnik drvoprerađivača u Crnoj Gori.

Bralić je kazao da je Pejović njegov izvor informacija jer mu je na sastanku u Upravi za šume održanom 15. Decembra svoju suprugu predstavio kao savjetnika.

“Da li se sjećate da ste vi moj izvor informacija, za koga kažete da ga promijenim, jer ste mi upravo vi, na sastanku održanom 15.12.2021. godine vašu suprugu predstavili kao savjetnika? Sada kada već kažete da je gospođa Ana Pejović angažovana u PJ Danilovgrad kao inžinjer doznačar, pitam vas šta je gospođa Pejović radila na našem sastanku povodom Javnog poziva 4? Takođe da bi se neko zvao zaposlenim Uprave za šume, potrebno je da bude primljen u radni odnos putem Internog, odnosno Javnog oglasa preko Uprave za kadrove, pa evo pregledah sve oglase javno dostupne na sajtu Uprave za kadrove i ne vidjeh da je gospođa Pejović ikada postala zaposlena Uprave za šume. Po kom je to osnovu ista angažovana kao inžinjer doznačar”, navodi se u reagovanju.

Bralić “podsjeća” Pejovića da budžet Uprave za šume nije budžet za "partijske vojnike Prave Crne Gore".

“Kažete da Upravu za šume ne interesuje dobit drvoprerađivača, dakle ne interesuju vas porezi plaćeni po tom osnovu, a kojima se puni državni budžet. Ne interesuje Upravu za šume budžet ove države iz koje se i sama finansira, jer koliko god prihod Uprave za šume bio, vi na raspolaganju imate samo ono što vam Ministarstvo finansija opredijeli kroz raspodjelu budžeta. Nemojte da zaboravite i činjenicu da budžet Uprave za šume nije budžet za partijske vojnike Prave Crne Gore. Takođe vas, kao odgovoran građanin, pozivam da procesuirate sve te koji su dodjeljivali koncesije po kafanama, primali dokumentaciju sa flašama i kovertama, i podsjećam vas na odredbu člana 386 stav 2 KZCG, odnosno na kažnjivost neprijavljivanja krivičnog djela i učinioca”, navodi se u reagovanju Jasmina Bralića, ovlašćenog drvoprerađivača Crne Gore.

Bonus video: