Otvoren bjelopoljski Novogodišnji bazar

Bazar će pratiti bogat kulturno zabavni program, nagrade za posjetioce i izlagače

8988 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Tradicionalna manifestacija Bjelopoljski novogodišnji bazar, koji organizuje lokalna Turistička organizacija, danas je otvoren na gradskom trgu. Štandove su krasili ručno izrađeni odjevni i ukrasni predmeti, ali i razni domaći proizvodi.

Direktorica TO Bijelo Polje, Violeta Obradović, kazala je da Bjelopoljski novogodišnji bazar pokazuje da je ovo područje bogato ne samo prirodnim resursima, već i ljudskim potencijalima, koji svojim radom, trudom i kreativnošću, zaslužuju da se njihovi proizvodi predstave građanima.

“Ovo je manifestacija na kojoj se promovišu tradicionalne vrijednosti, poput domaće radinosti, starih zanata, rukotvorina, kao i ponuda naših ugostitelja, fizičkih i pravnih, lica koji se trude da daju doprinos da se turistička ponuda Bijelog Polja podigne na viši nivo. Bazar kreativnosti održava se još od 2013. godine, a osmišljen je kao prodajna izložba koja treba da predstavi kulturu i tradiciju ovih prostora”, kazala je Obradović, dodajući da će biti otvoren do 31. decembra.

Istakla je da će bazar pratiti bogat kulturno zabavni program, nagrade za posjetioce i izlagače.

"Zato pozivamo naše sugrađane da posjete bazar, probaju i degustiraju proizvode i tako daju doprinos da ova manifestacija zadrži svoje posebno mjesto u ponudi Bijelog Polja”, poručila je Obradović.

Novogodišnji bazar Bijelo Polje
foto: Jadranka Ćetković

Razne rukotvorine krasile izložila je i Bjelopoljka Amra Mušović iz radionice “Moje krpice”.

"Posjetioci bazara ovdje mogu pronaći divne ručno rađene igračke, ukrase za kosu, kapice, broševe, leptir mašne”, kazala je Mušović.

Pored kapa, šalova, torbi i korpica njena sugrađanka Amra Dlakić izložila je i heklane radove i druge rukotvorine.

Novogodišnji bazar Bijelo Polje
foto: Jadranka Ćetković

“Tako da se nadam da će se dopasti sugrađnima i da će odabrati nešto za sebe i svoje najmilije. Bazar sjajna prilika da promovišem svoj rad, jer je posao opao zbog pandemije korona virusa”, kazala je ona.

Arnela Hajdarpašić se prestavila proizvodima iz “Slatke fabrike”.

“Bavim se proizvodnjom domaćih torti i kolača, pripremljenih po starim dobrim recepturama, a ima i onih modernijih, čini mi se za svačiji ukus po nešto”, kazala je Hajdarpašić.

Bonus video: