Berane: Bugarska ambasada obezbjedila opremu za Kovid odjeljenje

Svečani čin potpisivanja ugovora upriličili su ambasadorka Meglena Plugčijeva i njen zamjenik Vasil Durev.

7761 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Tufik Softić
Foto: Tufik Softić

Potpredsjednik Opštine Berane Darko Stojanović i direktor Opšte bolnice Berane Milorad Magdelinić sa saradnicima prisustvovali su danas potpisivanju ugovora o donaciji opreme, odnosno sistema za kiseonik i hidraulične krevete za potrebe Kovid odjeljenja.

Donaciju, čija je vrijednost je 34.722 eura bez PDV-a, obezbijedilo je Ministarstvo vanjskih poslova Bugarske, posredstvom Bugarske ambasade u Crnoj Gori.

Svečani čin potpisivanja ugovora upriličili su ambasadorka Meglena Plugčijeva i njen zamjenik Vasil Durev.

Iz beranske lokalne uprave su saopštili da je Ministarstvo vanjskih poslova Bugarske raspisalo konkurs za dodjelu grantova kroz program ODA 2022. Opština Berane je u saradnji sa Opštom bolnicom Berane aplicirala u okviru ovog Programa u cilju unapređenja zdravstvenog sistema na sjeveru Crne Gore.

Oni podsjećaju da je Opšta bolnica Berane zdravstveni centar za sjever Crne Gore, a od početka pandemije i Kovid centar za pomenuti region, kao i da je poznata kao bolnica sa odličnim stručnim kadrom u oblasti zdravstvene zaštite.

“Dobro opremljeni zdravstveni centri sa najnovijim medicinskim uređajima dio su osnove za još bolju zdravstvenu zaštitu. Iz tog razloga je potrebno konstantno nadograđivati i jačati ovaj sistem. Kako Opština Berane raspolaže resursima za rad na donacijama i projektima koji se finansiraju iz međunarodnih fondova, a kako kao lokalna samouprava radi za dobrobit građana, prvenstveno na svojoj teritoriji, pripremljen je projekat koji ima za cilj unapređenje infrastrukture i spremnost Opšte bolnice Berane za odgovor na pandemiju KOVID-19”, saopšteno je iz Opštine Berane.

Bonus video: