Žabljak: Bezuspješna potraga za nestalom turistkinjom iz Malezije

Pošto se toga dana i naredne večeri nije vratila, stanodavac Neđeljko Šamšal, u ponedjeljak je njen nestanak prijavio policiji
116 pregleda 0 komentar(a)
Crno jezero, Foto: Obrad Pješivac
Crno jezero, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 01.11.2017. 17:10h

Policajci, pripadnici Službe zaštite i spasavanja, članovi GSS i lovočuvari Nacionalnog parka "Durmitor" bezuspješno su danas do sumraka tražili turistkinju iz Malezije Chan Pei Joo (1977) koja se u nedjelju oko 13,30 časova, udaljila iz kuće u kojoj je smještena u Pitominama kod Žabljaka.

"Detaljno smo pretražili prostor oko Crnog, Zminjeg i Barnog jezera. Tražena je i dalje, do Crepulj poljane, Crvene grede i Jablan bare ali bez efekta", kazao je pripadnik GSS Zoran Vojinović.

On je dodao da na tim prostorima nije bilo snijega što je otežavalo potragu.

"Na zaleđenoj površini Zminjeg jezera nema nikakvih tragova. Kod Barnog jezera, pored tragova divljači, na nekoliko mjesta primijećeni su tragovi stopala jedne osobe a na tri mjesta na engleskom jeziku ispisane riječi "Kreći se u ovom pravcu". Primijetno je da su tragovi i ispisane riječi svježi pa je pitanje koliko se mogu dovoditi u vezu sa nestalom turistkinjom", kaže Vojinović.

Chan Pei Joo, na Žabljak je doputovala prošle subote a narednog dana stanodavcu je kazala da planira šetati oko Crnog jezera. Sa sobom je ponijela omanji ruksak i bila je u odjeći i obući namijenjenoj za svakodnevno korišćenje.

Pošto se toga dana i naredne večeri nije vratila, stanodavac Neđeljko Šamšal, u ponedjeljak je njen nestanak prijavio policiji. Policija je raspisala objavu o njenom nestanku.

Signal njenog mobilnog telefona lociran je na tom prostoru ali ni to nije pouzdan pokazatelj jer je jedan ili jedini njen telefonski aparat ostao u kući stanodavca koja se nalazi takođe na tom prostoru.

U utorak su prostor oko Crnog, Zminjeg i Barnog jezera bez rezultata pretraživali lovočuvari NP "Durmitor".

Akcija traganja za nestalom turistkinjom nastaviće se u četvrtak.

Bonus video: