Plužine: Budžet više od 5,8 miliona eura

Opština Plužine u kasi za narednu godinu planira 580 hiljada više u odnosu na budžet za ovu godinu

2935 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Predlog budžeta Opštine Plužine za narednu godinu je 5.839.500 eura, što je za više od 580 hiljada više u odnosu na budžet za ovu godinu.

O predlogu budžeta Skupština opština Plužine raspravljaće na sjednici koja je zakazana za 23. decembar.

Kako piše u predlogu budžeta, od ukupnih primitaka sopstveni čine skoro 2,5 miliona, ustupljeni nešto preko 1,25 miliona, dok su ostali prihodi blizu 2,1 milion eura. Planirano je da najveće punjenje opštinske kase bude od sredstava za porez na imovinu i porez na promet nepokretnosti, nasljeđe i poklon, u iznosu od skoro dva miliona. Od Egalizacionog fonda dobiće 904 hiljade, dok je planirano da od naknada prihoduju 905 hiljada. Tu su i nepotrošena sredstva u iznosu od 900 hiljada.

Što se izdataka tiče, operativni budžet je planiran na nešto preko 3,1 milion eura, a kapitalni na skoro 2,7 miliona. Najznačajniji izdaci operativnog budžeta su transferi institucijama, pojedincima, NVO i javnom sektoru, preko milion eura i bruto zarade zaposlenih, skoro 664 hiljade. Od sredstava koja su planirana za kapitalni budžet, više od polovine odnosi se na lokalnu infrastrukturu, 515 hiljada su izdaci za građevinske objekte, dok je skoro pola miliona eura planirano za eksproprijaciju i za opremu.

Što se tiče realizacije prihoda ove godine, ona je za period od 1. januara do 30. novembra ostvarena 95 odsto, tj. od planiranih 5.256.200 eura realizovano je skoro pet miliona.

Bonus video: