Savez drvoprerađivača: Bralić nije naš član niti nas predstavlja, iznosi lične stavove

Iz Saveza drvoprerađivača koje potpisuje Esad Barjaktarević su kazali da žele da poboljšaju saradnju sa nadležnima, Upravom za šume i resornim ministasrtvom, kao ključnim akterima stvaranja poslovnog ambijenta za nove investicije i gušenje dosadašnjeg monopola

7895 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: TV Vijesti
Ilustracija, Foto: TV Vijesti

Jasmin Bralić koji se prethodnih dana potpisivao kao predstavnik crnogorskih drvoprerađivača nije član, niti predstavlja Savez drvoprerađivača, saopšteno je iz tog Saveza.

Iz Saveza su kazali da se ograđuju od njegovih navoda, jer pored neistinitog predstavljanja "obmanjuje javnost iznoseći lične, kao stavove crnogorskih drvoprerađivača".

Bralić je u prethodna dva dana potpisivao saopštenja u kojima je iznio da su vlasnici drvoprerađivačkih preduzeća u Crnoj Gori optužili vršioca dužnosti direktora Uprave za šume Srđana Pejovića da je u Upravi za šume za glavnog savjetnika zaposlio svoju suprugu.

Iz Uprave šume su, između ostalog, odgovorili i da "gospođa Pejović, koju ste javno etiketirali, bila je i sada je naš zaposleni i prije nego je za VD direktora Uprave za šume imenovan Srđan Pejović, prethodno zaposlen u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede".

Na to saopštenje je Bralić, i dalje se predstavljajući kao predstavnik drvoprerađivača, odgovorio Pejoviću da ne koristi Upravu za šume za odbranu sebe i supruge, ali i da budžet nije za "partijske vojnike Prave Crne Gore".

"Savez, kao i svi njegovi članovi, ograđuju se od svih javno iznesenih navoda i optužbi na račun Uprave za šume i njenog rukovodstva", saopšteno je iz Saveza drvoprerađivača koje potpisuje Esad Barjaktarević.

Barjaktarević je istakao da je njihov cilj unapređenje drvoprerade prvenstveno kroz stvaranje uslova za zakonitu i jednako dostupnu sirovinu za sve drvoprerađivače, bez uticaja i privilegija.

U tom pravcu, kako je kazao, žele da poboljšaju saradnju sa nadležnima, Upravom za šume i resornim ministasrtvom, kao ključnim akterima stvaranja poslovnog ambijenta za nove investicije i gušenje dosadašnjeg monopola.

Savez drvoprerađivača čine članovi iz Rožaja, Plava (Murine i Velike), Kolašina, Bijelog Polja, Berana, Gusinja, Andrijevice, Pljevalja, Žabljaka, Mojkovca i Nikšića, kao i NVO iz svih ostalih gradova, a Barjaktarević je pojasnio da su najbrojnija organizacija drvoprerađivača, NVO udruženja i radnika u šumarstvu i drvopreradi.

Bonus video: