O Danu ekološke države glasaće se na plenumu

"Ovo je najmanji gest koji možemo učiniti prema našoj prirodi i uvažiti je i na ovaj način. Želimo da nas taj dan svake godine podsjeća i obavezuje koliko je neophodno da vodimo brigu o prirodi i poštujemo njene zakonitosti", navodi se u saopštenju URE

8130 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: URA
Ilustracija, Foto: URA

Predlog poslaničkog kluba Crno na bijelo, kojim je predviđeno da se 20. septembar praznuje kao Dan ekološke države prošao je skupštinske odbore - Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu i Zakonodavni odbor i o njemu će se izglasati poslanici na plenumu.

Kako je saopšteno iz URE, taj poslanički klub je ranije u Skupštinsku proceduru podnio inicijativu da Crna Gora dobije još jedan praznik koji bi se praznovao radno svakog 20. septembra u podsjećanje na isti datum 1991. godine kada je Crna Gora proglašena prvom ekološkom državom na svijetu i to određenje kasnije uvrstila u svoj Ustav.

"Ovo je najmanji gest koji možemo učiniti prema našoj prirodi i uvažiti je i na ovaj način. Želimo da nas taj dan svake godine podsjeća i obavezuje koliko je neophodno da vodimo brigu o prirodi i poštujemo njene zakonitosti", navodi se u saopštenju.

Pozvali su i sve poslanike da podrže glasanjem inicijativu i pomognu da "udruženi doprinesu zdravoj životnoj sredini i održivom razvoju Crne Gore".

Bonus video: