Bečić: Podgorica riznica različite kulture, mjesto evropskih civilizacijskih vrijednosti

Predsjednik Skupštine navodi i da je uvjeren da će Glavni grad u skorijoj budućnosti iskoristiti mladost, znanje, prirodne i geografske preduslove, te učiniti da strateškim infrastrukturnim projektima postane sadržajna i turistički privlačna destinacija za brojne goste iz regiona, Evrope i svijeta

3112 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Podgorica predstavlja riznicu različite kulturne i istorijske baštine, a Dan oslobođenja Podgorice, simbolizuje trijumf i žrtvu narodnog pregnuća za svoje potomke, što zaslužuje najdublje poštovanje.

To je saopštio predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić koji je povodom 19. decembra - Dana Glavnog grada uputio čestitku gradonačelniku Ivanu Vukoviću, predsjedniku Skupštine Glavnog grada Đorđu Suhihu i svim građankama i građanima Podgorice.

Bečić je kazao da se ove godine obilježava 80 godina od Trinaestojulskog ustanka, a da sa ponosom na svakom koraku ističemo antifašističko nasljeđe naših predaka.

Ocijenio je da je Podgorica "istorijska raskrsnica brojnih civilizacija i naroda"

"Mješavina i trag različitih civilizacija i kultura najbolje opisuje prepoznatljivi duh koji sa sobom nose Podgoričanke i Podgoričani, a koji reprezentuje Glavni grad, kao mjesto gdje su multikulturalnost, međuvjerski i međunacionalni sklad čvrsto čuvane evropske civilizacijske vrijednosti", rekao je Bečić.

Prema njegovim riječima, otporna na savremene demografske izazove, za razliku od drugih opština u Crnoj Gori, svojim ubrzanim tehnološkim i društvenim razvojem Podgorica je prepoznata kao glavni administrativni centar Crne Gore, što je čini "atraktivnim mjestom za život".

On navodi i da je uvjeren da će Glavni grad u skorijoj budućnosti iskoristiti mladost, znanje, prirodne i geografske preduslove, te učiniti da strateškim infrastrukturnim projektima postane sadržajna i turistički privlačna destinacija za brojne goste iz regiona, Evrope i svijeta.

Takođe, kako je kazao, vjeruje da će Glavni grad, prateći savremene trendove i ulažući u mladost Podgorice, kao nepresušni izvor svog društvenog napretka, stvoriti sve pretpostavke za stvaranje još povoljnijeg ambijenta za život u njoj.

Bonus video: