Đukanović: Podgorica simbol napretka i sidro stabilnosti nove Crne Gore

"Praznik je prilika da još jednom podsjetimo na herojska vremena i herojska djela generacije koja je izvojevala pobjedu nad fašizmom, jednu od najslavnijih u mozaiku istorijskih crnogorskih pobjeda", naveo je predsjednik

5499 pregleda 19 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Podgorica je simbol napretka i sidro stabilnosti Crne Gore, u vremenu brojnih zdravstvenih, političkih, socio-ekonomskih i bezbjednosnih izazova, kazao je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

On je, predsjednicima opštine i Skupštine opštine Podgorice, Ivanu Vukoviću i Đorđu Suhihu, odbornicima u lokalnom parlamentu i građanima čestitao 19. decembar, Dan Glavnog grada.

"Praznik je prilika da još jednom podsjetimo na herojska vremena i herojska djela generacije koja je izvojevala pobjedu nad fašizmom, jednu od najslavnijih u mozaiku istorijskih crnogorskih pobjeda", naveo je Đukanović.

Đukanović je kazao da je obnova Podgorice sravnjene sa zemljom u ratnom vihoru simbol veličine i nepobjedivosti te ideje, za koju živote nijesu žalili Crnogorci i Crnogorke, boreći se rame uz rame s drugim jugoslovenskim narodima za oslobođenje zemlje.

Kako je naveo, to je pobjeda koja je utrla i put za obnovu državnosti prije deceniju i po, za izgradnju moderne građanske, multietničke Crne Gore, uvažene članice NATO i regionalnog lidera na putu za članstvo u Evropskoj uniji.

„Podgorica je danas simbol napretka i sidro stabilnosti te nove Crne Gore, u vremenu brojnih zdravstvenih, političkih, socio-ekonomskih i bezbjednosnih izazova s kojima smo suočeni“, rekao je Đukanović.

Đukanović je ocijenio da, zahvaljujući odgovornosti žitelja i agilnoj loklanoj upravi, Podgorica svakim danom sve vidljivije pokazuje svoje evropsko lice.

„Izrastajući u moderni urbanistički, kulturni, ekonomski i obrazovni centar otvoren za sve dobronamjerne ljude i nove ideje, kao putokaz izvjesnije i bogatije evropske budućnosti za sve naše građane“, navodi se u čestitki.

Bonus video: