Glavni grad Podgorica: Ulica Ivana Vujoševića dobila novi izgled

"Zahvaljujući dominantno našim vrijednim kolegama iz privrednog društva Putevi, Vodovod i kanalizacija i Zelenilo, mi smo ovu ulicu učinili neuporedivo ljepšom. Na potezu od 275 metara, urađena je nova infrastruktura, nova rasvjeta, zelenilo, kolektor atmosferske kanalizacije. Ukupna vrijednost radova je oko 199.000 eura", rekao je Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice

6983 pregleda 19 komentar(a)
Ulica Ivana Vujoševića, Foto: Glavni grad Podgorica
Ulica Ivana Vujoševića, Foto: Glavni grad Podgorica

Glavni grad Podgorica saopštio je danas da je temeljno sanirana jedna od najznačajnijih saobraćajnica u dijelu grada Preko Morače, odnosno da je Ulica Ivana Vujoševića dobila novi izgled.

U saopštenju se navodi da je uoči Dana Podgorice, gradonačelnik Ivan Vuković, sa saradnicima, "obišao završene radove na temeljnoj sanaciji Ulice Ivana Vujoševića".

Vuković je istakao da je za temeljnu sanaciju ove ulice izdvojeno 199.000 eura.

"Nastavljamo proslavu Dana Podgorice na jedan jako lijep način. Danas smo u dijelu grada Preko Morače, u jednoj od najvažnijih i najljepših ulica, Ulici Ivana Vujoševića koja uprkos takvom doživljaju nije izgledala onako kako je trebalo. Ulica je dugo vremena je bila spremna za temeljnu sanaciju. Zahvaljujući dominantno našim vrijednim kolegama iz privrednog društva Putevi, Vodovod i kanalizacija i Zelenilo, mi smo ovu ulicu učinili neuporedivo ljepšom. Na potezu od 275 metara, urađena je nova infrastruktura, nova rasvjeta, zelenilo, kolektor atmosferske kanalizacije. Ukupna vrijednost radova je oko 199.000 eura", istakao je Vuković i dodao da je "nedavno uređena i mikro020 lokacija, čime je izgled ovog dijela grada ambijentalno upotpunjen".

Direktor gradskog preduzeća "Putevi", Radenko Bulatović, istakao je da je Ulica Ivana Vujoševića nakon sanacije dobila potpun novi izgled, te pohvalio saradnju gradskih preduzeća.

"Završili smo sanaciju Ulice Ivana Vujoševića, to je jedna od najfrekventinijih saobraćajnica u gradu, koja povezuje dva bulevara. U prethodna dva mjeseca, odradili smo temeljnu sanaciju saobraćajnice, u saradnji sa drugim komunalnim preduzećima. Sa gradskim preduzećem Vodovod odradili smo atmosfersku kanalizaciju, Komunalne usluge su uredile javnu rasvjetu, Zelenilo je posadilo nove drvorede. Sanirali smo preko 3.000 m2 asfaltnog kolovoza, izgradili 91 novo parking mjesto. Radovi su trajali dva mjeseca, a vrijednost radova koje su Putevi izvodili je 150.000 eura", kazao je Bulatović i dodao da Podgorica zaslužuje ovako modernu saobraćajnicu.

Iz Glavnog grada su rekli da je na predmetnoj lokaciji urađen kolektor atmosferske kanalizacije u dužini od 50 metara.

"Gradsko preduzeće Zelenilo pejzažno je uredilo lokaciju, odnosno posadilo 27 odraslih sadnica lipe, formiralo travnjak na 320 m2, a kompletne zelene površine pokrivene su sistemom za navodnjavanje. U Ulici Ivana Vujoševića je i privredno društvo Komunalne usluge doo realizovalo kompletnu rekonstrukciju rasvjete koja je podrazumijevala zamjenu podzemnih instalacija, ugradnju 16 novih stubova i LED svjetiljki", zaključuje se u saopštenju Gčavnog grada.

Bonus video: