Bralić: Nisam rekao da sam član Saveza, iza saopštenja stoje svi koji su bili na protestu

"Kad se već predstavljate drvoprerađivačima, bilo bi poželjno i da saopštite da vi lično nemate registrovanu firmu za obavljanje djelatnosti iz oblasti drvoprerade, a o pogonima za rad da ne pričamo", naveo je Bralić u odgovoru

2839 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Jasmin Bralić, jedan od drvoprerađivača koji su prije nekoliko dana protestovali u Pljevljima nezadovoljni uslovima javnog poziva za prodaju drveta u dubećem stanju, reagovao je na današnje saopštenje NVO Savez drvoprerađivača.

Savez drvoprerađivača ogradio se od Bralićevih prethodnih saopštenja, uz tvrdnje da Bralić "obmanjuje javnost iznoseći lične, kao stavove crnogorskih drvoprerađivača".

Današnje reagovanje NVO Savez drvoprerađivača potpisao je Esad Barjaktarević.

“Gospodine Barjaktareviću, ne znam čim izazvani ste osjetili potrebu da se oglašavate povodom mojih saopštenja, kad se ja nisam ni predstavio kao član NVO Savez drvprerađivača, niti rekao da govorim u ime te NVO? Isključivo se obraćam u svoje lično ime i kao dio grupe drvoprerađivača koji su svoje negodovanje na rad sadašnjeg rukovodstva Uprave za šume izrazili na protestu održanom 15.12.2021. godine u Pljevljima. Sva pravna lica koja su sa svojim zaposlenima i mehanizacijom učestvovala na protestu, stoje svojim potpisom i pečatom iza istog”, naveo je Bralić u reagovanju.

Pozvao je Barjaktarevića da kaže koliko firmi čini pomenutu NVO i koliko zaposlenih imaju ta pravna lica.

“Kad se već predstavljate drvoprerađivačima, bilo bi poželjno i da saopštite da vi lično nemate registrovanu firmu za obavljanje djelatnosti iz oblasti drvoprerade, a o pogonima za rad da ne pričamo. Svesni smo da to i trenutno rukovodstvo Uprave za šume odlično zna, pa vas molim da ne obmanjujete javnost Vašim populističkim saopštenjima. Čini mi se da je jedini motiv vašeg saopštenja to što ste u dobrim odnosima sa VD direktorom Uprave za šume, a u prilog čemu govore i uslovi Javnog poziva koji su prvobitno bili propisani - neposjedovanje pogona za preradu u vlasništvu, kako bi vi i vama slični mogli da konkurišete na javni poziv bez ikakvih uslova”, naveo je Bralić.

Tvrdi i da je njihovo negodovanje na uslove Javnog poziva bilo popravdano što potvrđuje činjenica da je danas izvršena njegova ispravka “gdje su kao uslov dodati dokazi o tehničkoj osposobljenosti, odnosno o posjedovanju pogona za preradu drveta”.

“Možda ćete nakon ovoga imati potrebu da se oglasite novim saopštenjem, ali ovaj put protiv Uprave za šume”, naveo je Bralić u reagovanju, potpisujući se kao ovlasćeni zastupnik drvoprerađivaca.

Bonus video: