Glavni grad: Ozvaničen završetak radova na izgradnji šetališta uz Moraču i uređenju Njegoševog parka

"Vjerovatno neću pretjerati ako kažem da je ovo možda i najljepši trenutak tokom mandata ove gradske uprave", kazao je gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković

14652 pregleda 24 komentar(a)
Njegošev park, Foto: Glavni grad Podgorica/Facebook
Njegošev park, Foto: Glavni grad Podgorica/Facebook
Ažurirano: 18.12.2021. 21:57h

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković večeras je sa saradnicima i delegacijama Grada Rijeke i Grada Moskve koje borave u Podgorici, ozvaničio završetak radova na izgradnji šetališta uz Moraču i uređenju Njegoševog parka, saopšteno je iz Glavnog grada Podgorica.

U saopštenju se dodaje da je Vuković naglasio da je "zadovoljstvo veće što u susret obilježavanju Dana oslobođenja Podgorice, Glavni grad sugrađanima predaje na upotrebu potpuno rekonstruisan Njegošev park, najznačajniju i u emotivnom smislu najvredniju zelenu površinu koju Podgorica ima, a u isto vrijeme i prvi dio buduće promenade uz rijeku Moraču".

"Ovo je nešto o čemu su maštale generacije, nešto o čemu smo dugo govorili i nešto što smo na kraju krajeva i obećali našim građanima unazad tri godine. Vjerovatno neću pretjerati ako kažem da je ovo možda i najljepši trenutak tokom mandata ove gradske uprave. Reakcije su fantastične, što je očekivano, imajući u vidu da ova dva projekta definitivno mijenjaju lice Podgorice.

U saopštenju se navodi da je "Vuković posebno zahvalio svim ljudima koji su doprinijeli ovom velikom uspjehu".

"Ogromna zahvalnost našim herojima iz privrednog društva Zelenilo, koji su ove godine potpuno zasluženo dobili Nagradu 19. decembar. Oni su iznijeli najveći teret ovog projekta, osim njih tu su i kolege iz Komunalnih ulsuga i Agencije za stanovanje koji su park dodatno oplemenili sadržajima. Mislim da je ovo uspjeh ne samo gradske uprave, nego i veliki uspjeh svih ljudi koji žive u Podgorici i koji vole naš grad", zaključio je Vuković "uz poruku da uživamo u novim sadržajima, ali i da sačuvamo ono što smo večeras svi dobili".

Iz Glavnog grada su saopštili da će šetalište uz Moraču biti pristupačno i licima smanjene pokretljivosti i licima sa invaliditetom, te da je u toku izrada projekta za kose stepenišne platforme.

"Napominjemo da navedeni elementi izrađuju namjenski za stepeništa na kojima se postavljaju u skladu sa dimenzijama i oblikom istog. Zbog nepravilne forme stepeništa, prilagođene uslovima terena, nije bilo moguće na osnovu crteža iz glavnog projekta šetališta izraditi platformu. Kao što je i ranije najavljeno, realizacija projekta izgradnje šetališta uz Moraču se nastavlja. Pribavlja se neophodna dokumnetacija za projektovanje druge faze šetališta, a prostiraće se od plaže Labud do mosta Milenijum", zaključuje se u saopštenju Glavnog grada Podgorica.

Bonus video: