Pomoć za pet socijalno-ugroženih porodica iz Nikšića

"Tokom naredne sedmice realizovaćemo akciju za naše najmlađe sugrađane kojima želimo uljepšati dane u susret novogodišnjim praznicima", kazala je Došen

4562 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Alfa centar
Foto: Alfa centar

Članovi Volonterskog kluba "Alfa centra" uručili su pakete osnovnih životnih i prehrambenih namirnica za pet socijalno ugroženih porodica iz Nikšića, ukupne vrijednosti 700 eura.

"Svakog mjeseca trudimo se da prikupimo pomoć za korisnike našeg socijalnog servisa "Acta Non Verba". Veliki broj porodica iz naše zajednice je na rubu egzistencije. Nadamo se da će servis dobiti podršku i ostalih privrednih društva i da ćemo biti u prilici da pomoć bude obezbjeđena u kontinuitetu većem broju porodica. Svakodnevno imamo pozive za pomoć od strane pojedinaca i porodica koje su u stanju socijalne potrebe", kazala je Marina Došen iz "Alfa centra".

Kako je istakla, prilikom odabira korisnika rukovode se podacima Centra za socijalni rad, a prioritet imaju porodice sa većim brojem djece.

"U kontinuitetu organizujemo i podržavamo akcije prikupljanja sredstava i obezbjeđivanja podrške za posebno ugrožene društvene kategorije. Tokom naredne sedmice realizovaćemo akciju za naše najmlađe sugrađane kojima želimo uljepšati dane u susret novogodišnjim praznicima", poručila je Došen.

Dodala je da su donacije u vidu namirnica obezbjeđene od strane privrednog sektora, a ne uz pomoć donatorskih kutija niti na bilo koji drugi način u gotovom novcu.

"Drago nam je što imamo biznis zajednicu kao partnera, međutim, ovim putem pozivamo i sugrađane koji su u mogućnosti da donacijama u vidu roba i usluga pomognu najugroženijim sugrađanima", pozvala je Došen.

Socijalni servis „Alfa centra“, „Acta Non Verba“, osnovan je uz podršku Opštine Nikšić, ASB - Arbeiter-Samariter-Bund i IRIS Network.

Bonus video: