Barjaktarević: Finalnom preradom, proizvodnjom komadnog namještaja, prozora i vrata bavim se nekoliko decenija

"Danas posjedujmo pogon za primarnu preradu kapaciteta 25m3, pogon za izradu namještaja i stolarije, sušaru i peletirku...."

2549 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Član Saveza drvoprerađivača Crne Gore Esad Barjaktarević reagovao je na navode Jasmin Bralić, jedan od drvoprerađivača objavljene na portalu "Vijesti".

Bralić je, između ostalog optužio Barjaktarevića da nema registrovanu firmu za obavljanje djelatnosti iz oblasti drvoprerade.

"Gospodine Braliću, ja Esad Barjaktarević, finalnom preradom, proizvodnjom komadnog namještaja, prozora i vrata bavim se nekoliko decenija. 1970. godine, osnovana je naša firma to je bila stolarska radionica sa 3 zaposlena radnika... Od 1994. godine smo proširili kapacitete i po tadašnjoj zakonskoj direktivi prešli u DOO Kriva Breza, i tada sam ja postao izvršni direktor. Danas posjedujmo pogon za primarnu preradu kapaciteta 25m3, pogon za izradu namještaja i stolarije, sušaru i peletirku.... Dakle sve što savremeni svijet poznaje u preradi drveta i sve se to nalazi u Vojnom Selu u Plavu na zemljištu od jednog hektra i objektima od preko 2000 m2", navodi se u reagovanju Barjaktarevića.

Navodi i da je slična situacija i kod ostalih članova Saveza drvoprerađivača ...

Barjaktarević je pozvao Bralića da posjeti njegovu firmu.

"Poznato je da prijavljujete na javnim pozivima finalnu preradu, a niko nikad nije vidio vaš pogon, pa bi bilo dobro da dokažete vlasništvo kako bi izbjegli osudu javnosti i kolega za lažne ponude. U carinskom sistemu izvoznika oble građe postoje firme koje su vrlo slične po nazivu sa vašom, a pored nelegalnog izvoza oble građe evidentno je smanjivanje vrijednosti fakturisane robe preko kojih je knjigovdstveno smanjena dobit preduzeća i izbjegnut porez na dobit koji je pretočen na keš koji cirkulise između privatnih firmi", navodi se između ostalog u reagovanju Barjaktarevića.

Bonus video: