Rakočević prekinuo štrajk glađu

Direktor Zavoda za zapošljavanje došao u Mojkovac. Dogovoren detaljan pregled dokumentacije

15182 pregleda 1 komentar(a)
Folić i Rakočević, Foto: Zavod
Folić i Rakočević, Foto: Zavod

Predsjednik Udruženja hendikepiranih “Srce” Dušan Rakočević prekinuo je štrajk glađu.

To se desilo, kako je kazao “Vijestima”, nakon što ga je u nedjelju, u Mojkovcu, posjetio direktor Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) Goran Folić.

Rakočević je štrajk glađu počeo 15. decembra zbog, kako je objasnio, “neisplaćenih subvencija za svoju i zarade ostalih osoba sa inveliditetom”, koje su radile u Udruženju.

”Tokom razgovora sa Folićem, koji je došao u Mojkovac, dogovorili smo da ove sedmice, uz detaljan pregled dokumentacije, utvrdimo gdje je problem. Folić mi je rekao da treba da budemo partneri i da se sve nedoumice riješe na licu mjesta u Fondu za profesionalnu rehabilitaciju. Zajedno ćemo pogledati dokumentaciju”, kazao je Rakočević.

Na početku štrajka glađu Rakoćević je objasnio da “od januara anuara 2020 do današnjeg dana subencije nijesu isplaćivane, iako u ZZZ tvrde da jesu”. U udruženju je, prema njegovim riječima, radilo je pet-šest, nekad i sedam osoba.

”Sada smo nas dvojica u stalnom odnosu i moj personalni asistent. Tražio sam da me 16. novembra primi direktor ZZZ Goran Folić, a on je to izbjegao. Obraćao sam mu se pisano više puta. O ovom problemu pisao sam više puta na adrese nekoliko ministara i premijera Zdravka Krivokapića. Odgovor dobio nijesam. Podaci koje nude iz ZZZ su netačni, subvencije nijesu isplaćivane. Kroz evidenciju se provlači moje ime da je isplaćeno, a to nije tačno. Neka dostave na uvid ‘žute naloge’ i izvode i potvrdiće se moje riječi”, kazao je tada Rakočević.

Bonus video: