Ugostitelji iz Studentske ulice: O produženju radnog vremena odlučuju upravnici zgrada

Ugostitelji tvrde da je Agencija za stanovanje dužna da prati i kontroliše Zakon o održavanju stambenih zgrada sa kojim se uređuje sazivanje skupštine etažnih vlasnika stambenih zgrada i ista se nalazi pod ingerencijom Glavnog grada, baš kao što je u ingerenciji Glavnog grada i diskriminatorna Odluka o radnom vremenu

7551 pregleda 23 komentar(a)
Sa protesta ugostitelja prošle sedmice, Foto: Privatna arhiva
Sa protesta ugostitelja prošle sedmice, Foto: Privatna arhiva

Ugostitelji iz Studentske ulice, koji protestuju zbog Odluke Glavnog grada, tvrde da produženje radnog vremena od 22 sata do ponoći dato u nadležnost upravnicima stambenih zgrada.

U reagovanju ugostitelja na tvrdnje Glavnog grada objavljene u tekstu “Kafići mogu do ponoći, ako ih komunalna nije kaznila”, navodi se da nije tačan podatak da ugostiteljski objekti kojima komunalna inspekcija i policija nijesu izrekli novčane kazne mogu da rade do ponoći.

Povezani članci

18. Decembar 2021.

Kafići mogu do ponoći, ako ih komunalna nije kaznila

”Produženje radnog vremena u dvijema zgradama data je u nadležnost upravnika stambenih zgrada, koji su na taj način faktički i stvarno postali vrhovni poglavari kako naših poslova, tako i egzistencije. Vjerujem da ćete se složiti sa nama da je ta okolnost sama po sebi ne samo nezakonita već je u savremenom svijetu i nezabilježena, da se upravnicima stambenih zgrada daju takve nadležnosti koje ih ni po jednom pravu na pripadaju. Sve ovo sa razloga što upravo ti i takvi upravnici, zloupotrebljavajući svoja ovlašćenja, već godinama unazad ne sazivaju skupštine stanara i odugovlače sa donošenjem odluka o kojima se iz Glavnog grada govori”, piše u reagovanju.

Ugostitelji tvrde da je Agencija za stanovanje dužna da prati i kontroliše Zakon o održavanju stambenih zgrada sa kojim se uređuje sazivanje skupštine etažnih vlasnika stambenih zgrada i ista se nalazi pod ingerencijom Glavnog grada, baš kao što je u ingerenciji Glavnog grada i diskriminatorna Odluka o radnom vremenu.

”Glavni grad i pored desetine sastanaka nije učinio ništa na rješavanju problema, već je sasvim suprotno, koristeći se svojim represivnim aparatom oličenim u Komunalnoj policiji i inspekciji, vršio teror nad ugostiteljima Studentske ulice”, naglasili su.

Ugostitelji su istakli da njihovi objekti posjeduju najsavremeniju opremu za limitaciju buke i da su stanari zgrade postavili rampe oko parking prostora, pa se ne može zaključiti da su to problemi.

”Dakle ako problem nije buka, ako problem nije zauzimanje parking prostora, mi se pitamo, šta onda može biti problem. Odgovorićemo Vam mi, problem je upravo u osionosti, bahatosti i izigravnju nadmoćnosti jedne interesne grupe ljudi nad nama ugostiteljima, bez i jednog jedinog valjanog objektivnog razloga i povoda. Neka gradonačelnik odgovori od koga je dobio nalog da ovako postupi i šta je zapravo motiv ovakvog ponašanja prema nama ugostiteljima. A mi ugostitelji ćemo našu borbu nastaviti na ulici, od sada još agresivnije i glasnije, jer i više je jasno da u našem slučaju ipak nije podgorički nego politički”, piše u reagovanju.

Bonus video: