Svečano uručene diplome i nagrade studentima Medicinskog fakulteta

Dekan Medicinskog fakulteta Miodrag Radunović je poručio studentima da su oni potrebni Crnoj Gori, te da talasi novih vjetrova ukazuju da je društvo prepoznalo značaj profesije najavljujući kvalitetniju valorizaciju njihovog rada

6136 pregleda 1 komentar(a)
Foto: UCG
Foto: UCG

Svečana dodjela diploma svršenim studentima Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, studijskih programa Medicina, Stomatologija i Farmacija, kao i dodjela nagrada najboljim studentima, održana je danas u amfiteatru Medicinskog fakulteta.

Diplome i nagrade uručili su dekan Medicinskog fakulteta Miodrag Radunović i prodekanka za nastavu Aleksandra Vuksanović Božarić.

Radunović je poručio studentima da su oni potrebni Crnoj Gori, te da talasi novih vjetrova ukazuju da je društvo prepoznalo značaj profesije najavljujući kvalitetniju valorizaciju njihovog rada.

On je istakao da ih uručena diploma vodi novim životnim stremljenjima sa jednom neprekidnom niti, koja će ih pratiti kroz profesionalnu karijeru, a to su poštovanje potreba i vrijednosti drugog čovjeka.

foto: UCG

Dodao je i da su humanost, empatija i cjeloživotno učenje jedinstvenost njihovog poziva u kojem će morati da se nose sa ljudskim patnjama, hitnim stanjima, zdravstvenim problemima i etičkim nedoumicama.

"Već pri kraju studija suočili ste se sa intrigantnom pandemijom Kovid 19. Bili ste dio tima sa kolegama iz Instituta za javno zdravlje i Kliničkog centra u call centru. Pandemija je pokazala i vitalnost obrazovnog sistema, vašu brzu transformaciju na savremene tehnologije transfera znanja", kazao je Radunović.

foto: UCG

On je istakao da je "u podjeli ljepote i izbora zanimanja, medicina ostala na pijedestalu Božjeg dara".

"Medicina i humanost čine čovjeka vrijednim življenja kroz prevenciju i terapiju zdravstvenih problema, gdje vi vašim radom i odnosom prema bolesniku vraćate dostojanstvo i kvalitet životu", zaključio je Radunović.

Na kraju svečanosti doktori medicine i stomatologije položili Hipokratovu zakletvu.

Bonus video: