Milion više na zarade

U obrazloženju se navodi da je planiran prijem 74 zaposlena kod organa uprave i gradskih službi

4949 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Glavni grad
Foto: Glavni grad

Odbornici Skupštine Glavnog grada u ponedjeljak će početi raspravu o predloženom budžetu za sljedeću godinu od 93,9 miliona, što je za oko 460.000 eura više u odnosu na ovogodšnji budžetski plan.

Izdaci za bruto zarade zaposlenih su planirani u iznosu od 12,4 miliona, što je za milion eura više od visine izdataka planiranih za ovu godinu, vidi se iz mišljenja ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića upućenog gradonačelniku Ivanu Vukoviću.

U obrazloženju se navodi da je planiran prijem 74 zaposlena kod organa uprave i gradskih službi.

”Jedan dio zapošljavanja je bio planiran za 2021, ali nije realizovan zbog aktuelne situacije, zbog čega je planirano da se realizuje tokom 2022”, navodi se u mišljenju.

Deset izvršilaca očekuje se kod Sekretarijata za socijalno staranje, a jedan manje u Sekretarijatu za planiranje prostora i održivi razvoj “u cilju poboljšane napate prihoda od bespravno podignutih objekata”. Uprava lokalnih javnih prihoda bi trebalo da dobije osam, a Komunalna policija šest izvršilaca “u skladu sa tendencijom rasta broja stanovnika u Podgorici”.

Planiran je prijem 26 zaposlenih u javnim ustanovama, “iz razloga specifičnih djelatnosti (JU Muzeji i galerije, Gradsko pozorište, NB Radosav Ljumović)”. U planiranim prihodima najveće učešće imaju porezi, a troškovima kapitalni izdaci.

Bonus video: