Raspisan konkurs za istraživačke priče

”Konkurs je osmišljen da podstiče novinare da se bave temama iz oblasti zaštite životne sredine, jer oni kroz svoj rad mogu doprinijeti budućoj zaštiti životne sredine u ovom području”, saopštili su

1626 pregleda 0 komentar(a)
Foto: -
Foto: -

NVO “Župa u srcu” raspisala je konkurs za najbolje istraživačke novinarske priče koje se odnose na značaj očuvanja Nikšićkog polja, sa posebnim naglaskom na akumulaciju Vrtac, Budoške bare, gornji tok rijeke Zete i Zabran kralja Nikole.

Cilj im je da pričama doprinesu značaju očuvanja Nikšićkog polja, ali i da ukažu na ekološke probleme koji usporavaju proces njegove zaštite.

”Konkurs je osmišljen da podstiče novinare da se bave temama iz oblasti zaštite životne sredine, jer oni kroz svoj rad mogu doprinijeti budućoj zaštiti životne sredine u ovom području”, saopštili su iz “Župe u srcu”.

Zadatak novinara je da urade istraživačku priču u formi članka ili video priloga, a komisija će odabrati tri najbolja rada. Za prvoplasiranu priču predviđena je nagrada od 350 eura, a za drugo i treće mjesto po 150 eura u neto iznosima.

Uslovi konkursa su da tekst ili video prilog budu objavljeni u nekom od medija u Crnoj Gori ili regionu od dana objave konkursa do prijave i da priča ne odstupa od cilja konkursa i zadate geografske oblasti. Na konkurs se mogu prijaviti novinari svih medija, bez obzira na radno iskustvo, koji su u obavezi da su prijavu prilože dokaz da je njihova priča objavljena (skeniranu stranicu iz štampanog medija, link i screenshoot stranice internet portala, ili video link-video TV priče).

Prijave se šalju e-mailom na adresu: zupausrcu@gmail.com najkasnije do 21. januara 2022. godine do 16 časova. Novinari imaju mogućnost konsultovanja organizatora konkursa u cilju pojašnjenja ekološke problematike u zaštiti životne sredine u slivu Nikšićkog polja.

Konkurs se finansira kroz projekat,,Endemnik’’ uz finansijsku podršku Fonda za kritično ugrožene ekosisteme - CEPF.

Sv. M.

Bonus video: