Opština pomaže farmere u Pivi

Pravo na pomoć poboljšanju uslova za poljoprivrednu proizvodnju od Opštine iznosi do 70 odsto predračunske vrijednosti materijala i radova za rekonstrukciju ili izgradnju objekta, kao i do 70 odsto cijene za rad građevinskih mašina
1187 pregleda 2 komentar(a)
Pomoć i za stočare: Piva, Foto: Arhiva Vijesti
Pomoć i za stočare: Piva, Foto: Arhiva Vijesti

Od 1. januara stočari sa područja Opštine Plužine moći će da se obrate lokalnoj upravi za podršku prilikom osiguranja stočnog fonda.

Iznos podrške je, kako “Vijesti” saznaju 30 odsto polise osiguranja za grla stoke.

"Podrška se daje radi stimulisanja osiguranja kako bi se obezbijedilo smanjenje dugoročno negativnih posljedica šteta prouzrokovanih vanrednim događajima, kao i smanjenja troškova osiguranja stočnog fonda“, navodi se u Odluci koju je Skupština Opština (SO) Plužine usvojila krajem oktobra, a koja je počela da se primjenjuje od 1. januara tekuće godine.

Skupština opštine Plužine je na sjednici, koja je održana 29. oktobra, donijela Odluku i o pomoći poboljšanju uslova za poljoprivrednu proizvodnju, a ta Odluka je počela da se primjenjuje od 17. januara.

"Pomoć se daje radi poboljšanja uslova za poljoprivrednu proizvodnju i proširenja ekonomskih aktivnosti na seoskom području“, navodi se u Odluci Skupštine opštine Plužine.

Pravo na pomoć poboljšanju uslova za poljoprivrednu proizvodnju od Opštine iznosi do 70 odsto predračunske vrijednosti materijala i radova za rekonstrukciju ili izgradnju objekta, kao i do 70 odsto cijene za rad građevinskih mašina, „ukoliko se radi o iskopima za čatrnju ili vodopoj i probojima ili nasipanjima puta do imovine podnosioca zahtjeva“.

Zahtjev za pomoć se podnosi Sekretarijatu za finansije, ekonomiju i lokalne javne prihode Opštine Plužine.

Od 1. januara je prestala da važi Odluka na jednokratnu pomoć za uginula grla "usled prirodnog hazarda".

Bonus video: