Kukalj podnio ostavku, novi v.d. direktora TO Bar Ivan Kovač

Kako piše Feral.bar, ostavka Kukalja je posljedica pritiska partije Biram Crnu Goru , članice lokalne vladajuće koalicije, koja dva mjeseca javno proziva Kukalja zbog potpisivanja ugovora za organizaciju novogodišnjeg koncerta u Baru bez saglasnosti Izvršnog odbora

11491 pregleda 12 komentar(a)
Bar (ilustracija), Foto: Shutterstock
Bar (ilustracija), Foto: Shutterstock

Izvršni odbor Turističke organizacije (TO) Bar danas je usvojio ostavku dosadašnjeg direktora Emila Kukalja, a za vršioca dužnosti direktora imenovao diplomiranog turizmologa Ivana Kovača, prenosi portal Feral.bar.

Kukalj je službenik TO Bar od 2008, a prije toga je više od deset godina radio u Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore na poslovima strateškog planiranja i kreiranja novih turističkih proizvoda.

Kako piše Feral.bar, ostavka Kukalja je posljedica pritiska partije Biram Crnu Goru , članice lokalne vladajuće koalicije, koja dva mjeseca javno proziva Kukalja zbog potpisivanja ugovora za organizaciju novogodišnjeg koncerta u Baru bez saglasnosti Izvršnog odbora.

Predsjednik odborničkog kluba Biram Crnu Goru u SO Bar Ljubomir Vukoslavčević prošle sedmice je na sjednici lokalnog parlamenta prvi objavio da je Kukalj podnio ostavku.

Predsjednica IO TO Bar je Milica Vuković iz Biram Crnu Goru. Kukalj je član DPS.

Ovim povodom, članovi Izvršnog odbora TO Bar, hotelijeri Branko Vukmanović i Elvir Kalamperović podnijeli su ostavke. IO TO Bar nakon njihove ostavke broji pet članova.

"Nas dvojica smo podnijeli ostavke jer smo davali punu podršku Emilu Kukalju i smatrali da radi časno i pošteno, a da je natjeran da podnese ostavku iz nečijih ličnih razloga, što ne prihvatamo jer smo bili članovi IO u ime turističke privrede", kazao je za Feral.bar Elvir Kalamperović.

Prošlog petka je, kako navode, ostavku podnio tročlani Nadzorni odbor TO Bar.

Bonus video: