Lekić ponudio zaposlenje u Rudniku uglja jednom od bračnih drugova Mašović

Mašovići su ranije usvojili dječaka iz Berana koji sad ima tri i po godine nakon što je kod njih boravio u hraniteljskoj porodici, a 6. decembra podnijeli su zahtjev za usvajanje njegove godinu i četiri mjeseca mlađe sestre, o kojoj takođe brinu od njenog rođenja

11007 pregleda 14 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Izvršni direktor Rudnika uglja Milan Lekić ponudio je danas zaposlenje u najvećoj pljevaljskoj kompaniji jednom od bračnih drugova Mašović koji se ovih dana bore da u svom domu zadrže dvoje mališana brata i sestru koji su, nakon što ih je majka ostavila poslije porođaja smješteni u hraniteljsku porodicu.

„Pretpostavljajući da je osnovni argument za kojim posežu nadležni državni organi taj što niste oboje u stalnom radnom odnosu, odlučili smo da prekinemo ovu agoniju u kojoj se nalazite i da ponudimo, jednom od vas dvoje, radno mjesto u našoj kompaniji u skladu sa vašom stručnom spremom. Vjerujem, na taj način bismo pomogli konačnom rješavanju ovog pitanja i uklonili sva eventualna ograničenja koja su se ispriječila pred vašom porodičnom srećom“, saopštio je Lekić, nakon što je danas u svojoj kancelariji ugostio bračni par Mašović.

Mašovići su se zahvalili na razumjevanju situacije u kojoj se nalaze, srdačnom gostoprimstvu I ponuđenoj pomoći.

Pozvali su Lekića da posjeti njihov porodični dom.

Mašovići su ranije usvojili dječaka iz Berana koji sad ima tri i po godine nakon što je kod njih boravio u hraniteljskoj porodici, a 6. decembra podnijeli su zahtjev za usvajanje njegove godinu i četiri mjeseca mlađe sestre, o kojoj takođe brinu od njenog rođenja.

Centar za socijalni rad iz Berana namjeravao je da razdvoji brata i sestru, koju je trebala da usvoji neka druga porodica, ali je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja zaustavilo taj postupak.

Bonus video: