Obećanja neispunjena, vode ni za lijek

Stanari tvrde da i pored toga što je u prethodnom periodu bilo lijepo vrijeme, nijesu mogli da dobiju informaciju iz Vodovoda kada mogu očekivati priključenje, te da im je rečeno samo da će biti uskoro

3722 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Luka Zekovic
Foto: Luka Zekovic

Stanari dvije nove zgrade na Draču, na obali Ribnice u Podgorici i dalje su bez vode, iako su iz Vodovoda i kanalizacije 10. decembra najavili da su se stekli uslovi za početak radova na priključenju ovih objekata.

Tada su naveli da će radovi biti započeti čim dozvole vremenske prilike, “a njihovo trajanje procjenjuje se na period 7-10 radnih dana”.

Međutim, stanari tvrde da, i pored toga što je u prethodnom periodu bilo lijepo vrijeme, nijesu mogli da dobiju informaciju iz Vodovoda kada mogu očekivati priključenje. Rečeno im je samo da će biti uskoro.

Oni su nedavno apelovali na nadležne iz Glavnog grada da njihove objekte priključe na vodovodnu mrežu, kako bi napokon mogli da se usele.

Kako su pojasnili, radi se o 48 domaćinstava, od kojih su većina podstanari, zgrade nisu priključene na vodovodnu mrežu, i pored toga što je izvođač radova izmirio komunalije. Tvrde i da su im nadležni iz preduzeća Vodovod i kanalizacija kazali da se na osnovu tehničkih uslova za priključenje mogu privremeno priključiti na postojeći cjevovod, a to ne bi bila smetnja za okolne objekte i domaćinstva.

Iz preduzeća Vodovoda i kanalizacije je saopšteno 10. decembra da su definisali tehničko rješenje priključenja objekata kompanije “Lepont” u skladu sa važećom prostornom i planskom dokumentacijom.

”Izradom glavnog projekta stekli su se uslovi za početak radova na priključenju ovih objekata. Radovi će biti započeti čim dozvole vremenske prilike, a njihovo trajanje procjenjuje se na period 7-10 radnih dana. Izvođenjem ovih radova stvoriće se preduslovi i za trajno rješavanje priključenja ne samo ovog, nego i drugih objekata ili budućih investitora na lokacijama u neposrednoj blizini”, navodi se iz preduzeća Vodovod i kanalizacija.

Stanari su u dopisu gradonačelniku Ivanu Vukoviću zamolili za urgentnu reakciju kako bi se našlo rješenje za prevazilaženje toga problema u najkraćem roku i da ih obavijeste o terminima.

Istakli su da u slučaju da se ne budu mogli skoro useliti u svoje domove i da ne znaju stav gradskih vlasti, biće prinuđeni da problem iznesu u javnost i bore se za rješavanje problema, jer ne prihvataju da na 300 metara od upravne zgrade gradskih vlasti ne mogu imati vodu i kanalizaciju u legalno izgrađenom objektu.

”Većina od 48 stanara, pored rate za kredite za stan, plaćaju i podstanarske kirije. Pored tih troškova moramo izdržavati i svoje porodice”, navodi se u dopisu stanara gradonačelniku Vukoviću, a koji su poslali prošlog mjeseca.

Bonus video: