Dnevnom centru za djecu u Nikšiću novogodišnji poklon u vrijednosti od 20 hiljada eura

Dnevni centar „Defendologija“ jedini je licencirani servis u Crnoj Gori koji se direktno bavi djecom i porodicama koji su, zbog različitih okolnosti, prinuđeni na život i rad na ulici

12914 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Coca cola HBC
Foto: Coca cola HBC

Dnevni centar za djecu i porodicu „Defendologija“ u Nikšiću, čiji su korisnici u stanju socijalne potrebe, dobio je vrijednu donaciju kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora u iznosu od 20 hiljada eura. Jedan dio donacije usmjeren je na humanitarnu pomoć za preko 300 djece i porodica i to u vidu paketa hrane i higijene, ali i novogodišnjih poklona. Drugi dio donacije biće usmjeren na izgradnju novog objekta Dnevnog centra, koja uskoro treba da počne.

Dnevni centar „Defendologija“ jedini je licencirani servis u Crnoj Gori koji se direktno bavi djecom i porodicama koji su, zbog različitih okolnosti, prinuđeni na život i rad na ulici. To su djeca sa problemima u ponašanju, djeca koja su prisiljena na prinudni rad ili ugrožena prosjačenjem.

Direktorica ovog centra Jelena Milić poručila je da je donacija kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora stigla u momentu kada su, kako kaže, gotovo prestali da vjeruju u humanost i dobra djela.

Aktuelna situacija sa koronavirusom uticala je na sve aspekte života, pa tako i na naš rad sa korisnicima, koji je i prije toga bio pun izazova. S obzirom na to da prolazimo kroz dosta težak period, ova vrijedna donacija, ali prije svega osjećaj partnerskog odnosa, dali su nam nevjerovatan motiv da istrajemo u svojoj misiji. Ova, za nas ogromna sredstva, uložićemo u trajno rješenje stalnog i sistematičnog pružanja usluga djeci i roditeljima u stanju socijalne potrebe, sa kojima u crnogorskom društvu pored nas, gotovo niko direktno ne radi“, kazala je Milić.

Jedna od korisnica pomoći, kojoj je uručena donacija u vidu paketa hrane i higijene, poručila je da je godina na izmaku bila teška, a posebno u materijalnom smislu.

"Mnogo je lakše što ćemo u novu godinu ući bezbrižnije, ne razmišljajući barem o osnovnim životnim potrebama, za koje često nemamo dovoljno sredstava. Za moju porodicu ovo je ogromna pomoć i potvrda da neko ipak misli na nas", kazala je korisnica pomoći.

Iz kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora poručuju da ovakva partnerstva imaju posebnu vrijednost jer su usmjerena ka onima koji su obično marginalizovani u društvu.

Zato za kraj ove godine želimo da im pošaljemo poruku da smo tu i da smo svi dio jedne velike zajednice. Želimo da na početku nove godine svi osjete čaroliju koja je uvijek ljepša kad je dijelimo. Takođe, ponosni smo što ćemo i radu samog centra pomoći na jedan dugoročniji način i to kroz sredstva za početak gradnje njihovog novog objekta, koji će omogućiti Dnevnom centru Defendologija da pruža još bolje i kvalitetnije usluge ka krajnim korisnicima“, kazao je izvršni direktor kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora Nikola Tripković.