NVO Ekvivalent organizuje šestu edukativnu radionicu u Tivtu za OSI

"Projektom će biti uspostavljeno jedinstveno tijelo za procjenu invaliditeta, kao i razvijena nova metodologija zasnovana na modelu ljudskih prava koja će zamijeniti prevaziđeni dominantno medicinski model procjene invaliditeta u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju NVO Ekvivalent

1711 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nevladina organizacija “Ekvivalent” organizuje 27. decembra šestu po redu od planiranih osam edukativnih radionica u Tivtu.

Radionica se organizuje za sve zainteresovane osobe sa invaliditetom, roditelje i staratelje osoba sa invaliditetom i predstavnike nevladinih organizacija za zaštitu prava osoba sa invaliditetom sa područja opštine Tivat.

Iz te NVO je saopšteno da će učesnici radionice imati priliku da se upoznaju sa značajem reforme sistema procjene invaliditeta/utvrđivanja invalidnosti u cilju jednakog, pravednijeg i lakšeg pristupa zagarantovanim pravima, materijalnim davanjima i uslugama za osobe sa invaliditetom u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom i ratifikovanom UN Konvencijom o pravima osoba sa invaliditetom.

Trener Dragan Tepavčević, diplomirani socijalni radnik i diplomirana psihološkinja Marica Stijepović će voditi radionicu "Reforma sistema procjene invaliditeta/utvrđivanja invalidnosti u cilju jednakog, pravednijeg i lakšeg pristupa zagarantovanim pravima, materijalnim davanjima i uslugama za osobe sa invaliditetom".

"Projektom će biti uspostavljeno jedinstveno tijelo za procjenu invaliditeta, kao i razvijena nova metodologija zasnovana na modelu ljudskih prava koja će zamijeniti prevaziđeni dominantno medicinski model procjene invaliditeta u Crnoj Gori. Na ovaj način osobe sa invaliditetom svoja prava ostvarivaće na pravedniji i jednostavniji način", saopšteno je iz NVO Ekvivalent.

Bonus video: