Potpisani ugovori sa dobitnicima sredstava iz Fonda zaštite i spašavanja

”Vjerujem da ćete svojim radom doprinijeti jačanju sistema zaštite i spašavanja i biti dodatni podsticaj drugim subjektima da aktivno rade na izgradnji ovog važnog i složenog sistema“, poručio je ministar.

3487 pregleda 0 komentar(a)
Foto: MUP
Foto: MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova u kontinuitetu, kroz saradnju sa drugim subjektima sistema zaštite i spašavanja, radi na unapređivanju kapaciteta za prevenciju, pripremljenost i djelovanje u slučaju elementarnih nepogoda i drugih nesreća, poručio je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović povodom današnjeg potpisivanja ugovora sa dobitnicima sredstava iz Fonda zaštite i spašavanja.

Sredstva iz ovog fonda za 2021.godinu u iznosu od 48.235,00 eura, na osnovu javnog konkursa, dodijeljena su za realizaciju 8 projekata. Projekti se odnose na nabavku opreme i sredstava za zaštitu i spašavanje i za podsticanje obrazovnih, istraživačkih i razvojnih studija, programa, projekata i drugih aktivnosti, koje će se sprovoditi u 2022.godini.

Ministar je ovom prilikom čestitao dobitnicima sredstava i pohvalio njihovu inicijativnost i kreativnost.

”Vjerujem da ćete svojim radom doprinijeti jačanju sistema zaštite i spašavanja i biti dodatni podsticaj drugim subjektima da aktivno rade na izgradnji ovog važnog i složenog sistema“, poručio je ministar.

Sekulović je podsjetio da su svi korisnici fonda za prošlu godinu, ali i za prethodne godine, u potpunosti realizovali projektne aktivnosti što pokazuje da je ovo dobar model za saradnju u ovoj oblasti.

V.d. generalnog direktora za zaštitu i spašavanje Miodrag Bešović je zahvalio dobitnicima i iskazao uvjerenje da će realizacija aktivnosti predviđenih projektima biti uspješna. „Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a biće i u narednom periodu vaš pouzdan partner, jer imamo isti cilj – stvaranje efikasnog odgovora na sve vrste izazova u zaštiti i spašavanju“, poručio je Bešović.

Sredstva su dobili:Glavni grad Podgorica za projekat „Jačanje kapaciteta i tehničke opremljenosti Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada“, NVO „Društvo mladih ekologa Nikšić za projekat „Bolja pripremljenost za reagovanje na šumske požare i vremenske hazarde“, DOO F-ing za projekat „Nabavka mobilnog modula za gašenje šumskih požara za Službu zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje“, NVU Izviđački odred „Vrsuta“ za projekat „Osnaži me znanjem za budućnost“, NVO Udruženje multiple skleroze Crne Gore za projekat „Nismo sami“, NVO ALFA Centar za projekat „Siguran korak - unapređenje bezbjednosti djece i zaposlenih i smanjenja rizika u slučaju požara u predškolskim ustanovama“, NVO „Identitet“ za projekat „Bezbjednost na prvom mjestu“, NVO Centar za bezbjedonosna, sociološka i kriminološka istraživanja Crne Gore – Defendologija za projekat „Izrada DRAFTA-a Lokalne strategije za smanjenje rizika od katastrofa za opštinu Nikšić.

Bonus video: