Ulcinj: Policija saslušala čelnike Opštine, veći dio grada danima bez vode

Nema najava kad bi mještani većeg dijela grada i prigradskih naselja trebalo da dobiju vodu

46795 pregleda 21 komentar(a)
Foto: Vijesti
Foto: Vijesti

Predsjednik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović, direktor Vodovoda Arijan Ljamović, zamjenik opštinskog sekretara za komunalne poslove Gazmend Kalezić, te izvršni direktor firme Hipering iz Podgorice Miloš Stešević, saslušani su danas u ulcinjskoj policiji povodom oštećenja glavnog cjevovoda zbog čega veći dio grada i prigradskih naselja već pet dana nema vodu - saznaju „Vijesti“.

Oni su po nalogu ulcinjskog tužioca Faruka Resulbegovića dali izjave u svojstvu građana.

Od ponedjeljka su bez vode mještani Ulcinjskog polja, Velike plaže, Đerana, Darze, Zoganja i dijela užeg gradskog jezgra.

Prvobitno je planirano da vodosnadbijevanje bude normalizovano u roku dva do tri dana, a najkasnije do četvrtka.

Prema saznanjima „Vijesti“, radovi su još u toku i nema najava kad bi mještani trebalo da dobiju vodu.

Građani su ogorčeni i na društvenim mrežama pitaju da li je sve to normalno u 21. vijeku, a posebno u vrijeme pandemije koronavirusa, zbog koje su im potrebni strogi higijenski uslovi.

Radove na izmještanju tranzitnog cjevovoda AC 450 finansira Opština Ulcinj. Izvođač radova je firma Hipering iz Podgorice.

FORCA: Oštećenje vodovoda neodgovornost prema građanima

Iz Force su danas medijima saopštili da nedostatak vodosnabdijevanja pričinjava štetu i gubitke za mnoge građane Ulcinja.

„Nezamislivo je da u ovom periodu, s obzirom na situaciju s pandemijom, stanovnici ne budu snabdjeveni vodom... To dokazuje da kad se izvode radovi, bilo komercijalni ili stambeno-građevinski, odgovorni za njih ne uzimaju u obzir štetu koja se može nanijeti stanovnicima i gradu uopšte. FORCA ističe da ovaj problem treba što pre riješiti i da teret nastale štete snose nadležni organi“, poručuju oni.

Bonus video: