Predsjednik SO Nikšić prisustvovao božićnoj misi

Nikšićki župnik don Ivan Čapalija, zahvalio se Vukoviću i Neneziću na prisustvu, a Vuković mu je poklonio vizantijsku ikonu Rođenja Hristovog

5132 pregleda 9 komentar(a)
Foto: SO Nikšić
Foto: SO Nikšić

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić, Nemanja Vuković, zajedno sa savjetnikom u Sekretarijatu za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, Milošem Nenezićem, prisustvovao je sinoć božićnoj misi u crkvi Svetog Ćirila i Metoda u Nikšiću.

„I ovo je način da zajednički njegujemo bogatstvo različitosti - kao jedno od temeljnih odrednica Nikšića, i odlična prilika da na djelu pokažemo da 'ljubimo bližnjeg svog'. Zajednički, snažno i odlučno, nastavljamo da koračamo putem bratske i komšijske ljubavi, stvarajući neophodne uslove ka stabilnosti i prosperitetu svih naših građana“, kazao je Vuković.

Nikšićki župnik don Ivan Čapalija, zahvalio se Vukoviću i Neneziću na prisustvu, a Vuković mu je poklonio vizantijsku ikonu Rođenja Hristovog. On je sugrađanima rimokatolicima poželio da božićne praznike, ali i sve naredne dane, provedu u miru, slozi, zdravlju i dobrom raspoloženju.

„Rimokatolička crkva i naši sugrađani rimokatolici pomogli su nam da izgradimo društvo koje se ponosi svojim multietničkim, multikonfesionalnim i multikulturalnim karakterom, u kojem se sve naše različitosti shvataju kao neprocjenjivo bogatstvo i zaloga bolje i izvjesnije budućnosti našeg grada i države. Želim vam da praznike, ali i sve naredne dane, provedete u dobrom zdravlju i raspoloženju, uz uvjerenje da će nas proslavljanje dana Hristovog rođenja još više zbližiti i učvrstiti u nastojanjima da idemo pravim putem - putem bratske i komšijske ljubavi, zajedništva i međusobnog uvažavanja”, poručio je Vuković.

Bonus video: