Vodovod: Uskoro završavamo radove

Iz podgoričkog preduzeća kazali da rade na priključenju zgrada na obali Ribnice na mrežu

3908 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Luka Zekovic
Foto: Luka Zekovic

Radovi na izgradnji cjevovoda za priključenje stambenih objekata kompanije “Lepont” se nalaze u završnoj fazi, a trebalo bi da budu gotovi danas.

To je saopšteno iz podgoričkog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, nakon što se 48 domaćinstava iz zgrada na Draču, na obali Ribnice, ponovo žalilo “Vijestima” da nijesu priključeni na vodovodnu mrežu.

”Obaveza ‘Vodovoda i kanalizacije’ prema investitoru je da do 25. decembra svi radovi na hidrotehničkoj infrastrukturi budu završeni i ovo privredno društvo će pomenute radove realizovati u predviđenom roku”, poručili su iz tog gradskog preduzeća.

Ističu da je dinamika izvođenja radova u prethodnom periodu bila uslovljena vremenskim prilikama.

”Napominjemo, u toku je procedura priključenja i podnošenje neophodne dokumentacije od strane investitora, nakon čega će se stvoriti preduslovi za priključenje samog objekta na vodovodnu infrastrukturu”, poručili su iz “Vodovoda”.

Stanari su se nedavno požalili “Vijestima” da nijesu mogli da dobiju informaciju iz Vodovoda kada mogu očekivati priključenje. Rečeno im je samo da će biti uskoro.

Kako su pojasnili, radi se o 48 domaćinstava, od kojih su većina podstanari, zgrade nisu priključene na vodovodnu mrežu, i pored toga što je izvođač radova izmirio komunalije. Tvrde i da su im nadležni iz preduzeća Vodovod i kanalizacija ranije kazali da se na osnovu tehničkih uslova za priključenje mogu privremeno priključiti na postojeći cjevovod, a to ne bi bila smetnja za okolne objekte i domaćinstva. B. Ž.

Obaveza ‘Vodovoda i kanalizacije’ prema investitoru je da do 25. decembra svi radovi na hidrotehničkoj infrastrukturi budu završeni i ovo privredno društvo će pomenute radove realizovati u predviđenom roku”

Bonus video: