Bečić prisustvovao božićnoj misi u Baru

Božićnoj misi, prisustvovao je i predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić.

5097 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Skupstina.me
Foto: Skupstina.me

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić prisustvovao je sinoć božićnoj misi u konkatedrali Svetog Petra Apostola u Baru.

Svetu misu je služio nadbiskup barski monsinjor Rok Đonlešaj. Tom prilikom Bečić je još jednom svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti čestitao najradosniji hrišćanski praznik, Božić.

Zagovarajući u svakom trenutku stav da su vjerske i nacionalne različitosti veliko bogatstvo i snaga Crne Gore, predsjednik Bečić je prisustvom svetoj božićnoj misi, potvrdio čvrsto ubjeđenje da je Katolička crkva u Crnoj Gori svojom bogatom istorijom, duhovnošću i kulturom oduvijek bila u službi svih građana. Uz primarnu misiju njegovanja vjerskih osjećanja, ona je u kontinuitetu unapređivala trajne vrijednosti - multietnički, multikonfesionalni i multikulturalni sklad, bogatstvo različitosti i jednakost među ljudima i narodima.

Božićnoj misi, prisustvovao je i predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Nadbiskup Barski Rok Đonlešaj pozdravio je Bečića, zahvalio mu na prisustvu i istakao da ako želimo biti mirotvorci, moramo to raditi dijalogom i argumentima, a osnovno je poštovanje svake osobe.

„Ako druge vidimo kao jednakopravne, nećemo dolaziti u iskušenje da se uzdižemo iznad njih“ naglasio je Đonlešaj.

Predsjednik Bečić se nakon održane mise sastao sa nadbiskupom barskim Rokom Đonlešajem u prostorijama Barske nadbiskupije. Osvrnuvši se na stanje u našem društvu sagovornici su se saglasili da je svima potrebno više razumijevanja, dijaloga i tolerancije, kako bi Crna Gora nastavila putem prosperiteta i razvoja, u čemu crkva ima posebnu ulogu.

Bonus video: