Oprezno zbog mokrih puteva i smanjene vidljivosti

Upotreba zimskih guma obavezna je do 1. aprila, na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na to da li na tom putu postoje zimski uslovi.

2241 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim putevima, a vidljivost je smanjena, saopšteno je iz Auto moto savez Crne Gore (AMSCG).

Iz AMSCG-a su upozorili da na dionicama duž klisura i usjeka ima sitnijih odrona

Upotreba zimskih guma obavezna je do 1. aprila, na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na to da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu Rožaje-Špiljani saobraćaj će biti obustavljen od osam sati i 30 minuta do 11 sati i 30 minuta i od 13 sati i 30 minuta do 16 sati i 30 minuta.

Zbog izgradnje magistralnog puta Cetinje - Nikšić, saobraćaj na regionalnom putu Cetinje-Čevo biće obustavljen od devet do 11 i od 13 do 15 sati, a u ostalom periodu dolaziće povremeno do prekida ne dužih od 15 minuta.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad – Podgorica zbog rekonstrukcije saobraća se jednom trakom naizmjenično na mjestima radova, a mogući su kraći zastoji, ne duži od 15 minuta.

Zbog radova na magistralnom putu M-4, dionica Podgorica-Tuzi, zatvorena je jedna traka bulevara.

Na putevima Debeli brijeg-Kotor, Lipci - Grahovo - Vilusi, Lepetani-Krtolska raskrsnica i Cetinje - Krstac - Trojica - Kotor saobraćaj je zbog asfaltiranja promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni od sedam do 17 sati.

Na magistralnom putu M-1, dionica kroz Bečiće, saobraća se u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog izmještanja vodovoda od hotela Maestral do plaže Kamenovo u Budvi izmijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Na magistralnom putu Nikšić-Podgorica saobraćaj je zbog rekonstrukcije promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni, na mjestu gdje se radi.

Zbog rekonstrukcije glavnog cjevovoda na regionalnom putu R-18 Pljevlja-Gradac-Šula, u ulici Oslobođenja, saobraćaj je obustavljen za sve vrste vozila. Omogućeno je korišćenje alternativnog puta.

Zbog sanacije nestabilnih kosina saobraćaj na regionalnom putu Berane - Petnjica promijenjen je sa sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolaziće i do povremenih obustava, ne dužih od 30 minuta.

Na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo zabranjen je prolaz za vrijeme radova.

Prolaz je jedino dozvoljen vozilima koja posjeduju propusnicu kompanije CRBC.

Bonus video: