Završen turnir Irfan Kujović pod motom “Zaustavimo nasilje”

Početni udarac loptom na turniru izveo Ismar, najmljađi Irfanov sin

13131 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Prvo mjesto na memorijalnom turniru u futsalu u znak sjećanja policajca Irfana Kujovića osvojila je ekipa ZIKS-a, a drugo ekipa Centra bezbjednosti Podgorica.

Pobjedničkoj ekipi ZIKS-a pehar je uručio najmlađi Irfanov sin, Ismar. Irfan je iza sebe ostavio suprugu i četvoro djece.

Pored njih učestvovale su ekipe Centra bezbjednosti Bijelo Polje i granične policije sa sjevera Crne Gore.

Pehar pobjedničkoj ekipi ZIKS-u, uručio je službenik CB Podgorica, Vladan Radović a suvenir-značku, u znak sjećanja na tragično stradalog Irfana, njegovoj porodici uručila je službenica CB Bijelo Polje Irma Hamzić.

Turnir u znak sjećanja policajca Irfana Kujovića, koji je poginuo u vršenju službene dužnosti, ali i drugih stradalih policajaca, organizovala je Internacionalna policijska asocijacija (IPA) Sekcija Crne Gore, u saradnji sa Opštinom Bijelo Polje, Centrom bezbjednosti, graničnom policijom, Sindikatom Uprave policije, Sportskim centrom "Nikoljac".

Početni udarac loptom izveo je Ismar, najmlađi sin Irfana Kujovića, a potom je počela utakmica između ekipa Centar bezbjednosti Podgorica i Granične policije.

turnir Irfan Kujović
foto: Jadrankla Ćetković

Pored njih na turniru učestvuju ekipe Centar bezbjednosti Bijelo Polje i ZIKS Bijelo Polje.

Kujović je strardao 22. jula 2015. godine, dok je, na regionalnom putu Bijelo Polje –Tomaševo kontrolisao učesnike u saobraćaju. Njega je usmrtio Enis Memić iz Brodareva, koji je za to djelu nedavno u Višem sudu u Bijelom Polju osuđen na 20 godina zatvora.

“Turnir organizuju IPA Sekcija Crne Gore, u saradnji sa Opštinom Bijelo Polje, Centrom bezbjednosti, graničnom policijom, Sindikatom Uprave policije, Sportskim centrom 'Nikoljac'”, kazao je potpredsjednik Internacionalne policijske asocijacije Vojislav Dragović.

Pozdravljajući prisutne Dragović je istakao da se turnir održava pod motom “Zaustavimo nasilje.

“ I na ovaj želimo da damo svoj skromni doprinos sjećanju i na kolegu Irfana i na sve one policajce i pripadnike lokalnih i državnih institucija koji su, na žalost, u proteklom periodu izgubili svoj život, obavljajući časno svoje službene zadatke”, kazao je Dragović, napominjući da smo u današnje vrijeme svjedoci čestih napada na službena lica.

turnir Irfan Kujović
foto: Jadranka Ćetković

On je apelovao na sve nadležne instututije da se svi zajedno, najprije preventivno, bavimo protiv svih tih mogućih posljedica i poroka današnjice.

“A u drugom dijelu da, ako dođe do toga, naši državni organi reaguju brzo, kvalitetno i efikasno, kako bi na najbolji mogući način sprječavali moguće posljedice”, kazao je Dragović.

turnir Irfan Kujović
foto: Jadrankla Ćetković

Turniru su, pored porodice i kolega Irfana Kujovića, koji je stradao u 36.godini, prisustvovali članovi njegove porodice, rođaci i prijatelji.

Kujović je poginuo oko 19.40 časova, 22. jula 2015, kada je pokušao da zaustavi vozača koji je udario i oborio, a potom pobjegao sa lica mjesta. U presudi se navodi da je Memić, krećući se vozilom marke “golf II” iz pravca Slijepač mosta prema Pavinom Polju u mjestu Panjska luka, dok je Kujović vršio službenu radnju zaustavljanja vozila, sa svoje desne kolovozne trake naglo skrenuo na lijevu i udario Kujovića, koji je stradao.

Bonus video: