Nikšić: OŠ "Milija Nikčević" dobila stazu za skok u dalj

Projekat „Pripremi, uredi pa onda skoči“, koji je trajao šest mjeseci, finansirala je Evropska unija, u vrijednosti od 7.000 eura
102 pregleda 1 komentar(a)
skok u dalj, Foto: Svetlana Mandić
skok u dalj, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 31.10.2017. 09:21h

Zahvaljujući Savjetu roditelja Osnovne škole „Milija Nikčević“ i njihovom udruženju „Siguran korak“ pomenuta vaspitno–obrazovna ustanova dobila je stazu za skok udalj i mini park. U sklopu projekta „Pripremi, uredi, pa onda skoči“ NVU „Siguran korak“ je pored pomenute staze i mini parka organizovala i radionice na teme „Zdravlje i sport“ i „Zašto je atletika kraljica sportova“, kao i međuškolsko takmičenje u skoku udalj na kome su učestvovali učenici 11 osnovnih škola iz Nikšića. Urađene su brošure i leci, a obavljeno je i anketiranje učenika o potrebi bavljenja sportom.

Projekat „Pripremi, uredi pa onda skoči“, koji je trajao šest mjeseci, finansirala je Evropska unija, u vrijednosti od 7.000 eura, kroz projekat FORS Montenegra “Let’s Grow Together with IPA 2“. Udruženje je od Instituta za crnu metalurgiju dobilo donaciju pa su u sklopu parka postavljene gimnastičke sprave.

„Nadamo se da ćemo unapređenjem sportskih sadržaja i promovisanjem sporta doprinijeti usvajanju zdravih stilova života kod učenika škole, ali i mladih ljudi koji žive u mjesnoj zajednici Kličevo“, poručili su iz NVU „Siguran korak“.

Bonus video: