Đukanović uputio telegram saučešća predsjedniku Južnoafričke Republike povodom smrti Dezmonda Tutua

On je rekao da je uvjeren da će buduće generacije sa pijetetom čuvati nasljeđe koje je Tutu ostavio globalnoj zajednici, beskompromisno ustajući protiv nejednakosti, homofobije i rasizma u svim krajevima svijeta

3407 pregleda 10 komentar(a)
Đukanović, Foto: Printscreen YouTube
Đukanović, Foto: Printscreen YouTube

Odlaskom nadbiskupa Dezmonda Tutua svijet je izgubio jednog od najvećih boraca za ljudska prava, slobodu i jednakost u 20. vijeku, čije će poruke ostati vječna inspiracija i putokaz ka istini i pomirenju, kazao je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

Kako je saopšteno iz službe za informisanje predsjednika, Đukanović je uputio telegram saučešća predsjedniku Južnoafričke Republike Sirilu Ramafosi povodom smrti Tutua, istaknutog religijskog lidera i borca protiv aparthejda.

On je rekao da je uvjeren da će buduće generacije sa pijetetom čuvati nasljeđe koje je Tutu ostavio globalnoj zajednici, beskompromisno ustajući protiv nejednakosti, homofobije i rasizma u svim krajevima svijeta.

„Njegovim odlaskom svijet je izgubio jednog od najvećih boraca za ljudska prava, slobodu i jednakost u 20. vijeku, čije će poruke ostati vječna inspiracija i putokaz ka istini i pomirenju“, naveo je Đukanović.

On je rekao da je sa iskrenim žaljenjem primio vijest o smrti Tutua.

„U ime građana Crne Gore, i u svoje ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća članovima porodice, Vama i prijateljskom narodu Južne Afrike“, naveo je Đukanović u telegramu saučešća.

Bonus video: