Borovinić Bojović: Dječja radost i osmijeh se ne mogu porediti ni sa čim

Novogodišnje poklone danas će dobiti sva djeca u Crnoj Gori koja se nalaze na bolničkom liječenju

5608 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Ministarstvo zdravlja
Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović uručila je danas novogodišnje paketiće djeci na bolničkom liječenju u Institutu za bolesti djece u Podgorici i dječjem odjeljenju Opšte bolnice u Nikšiću.

"Uz strogo poštovanje epidemioloških mjera, ona je sa saradnicima obišla mališane u ovim zdravstvenim ustanovama i poželjela im brz oporavak, radost i puno zdravlja u godini koja dolazi", saopšteno je iz ministarstva.

Borovinić Bojović je kazala da će novogodišnje poklone danas dobiti sva djeca u Crnoj Gori koja se nalaze na bolničkom liječenju.

''Kolege će danas obići i ostale bolnice, tako da će po prvi put zapravo sva djeca koja se nalaze na bolničkom liječenju u cijeloj Crnoj Gori istovremeno dobiti novogodišnje paketiće. Uz najljepše želje za brz oporavak i odlazak kući, što oni najviše i žele i čemu se najviše raduju, uz želje da budu zdravi i veseli u sledećoj godini, da čuvaju svoje roditelje i roditelji njih, uputili smo čestitke za novogodišnje praznike i zbog toga se osjećamo izuzetno srećno jer dječji osmjeh i dječja radost je nešto najljepše, nešto što se ne može uporediti ni sa čim'', poručila je Borovinić Bojović.

Ministarka je izrazila zadovoljstvo i zbog činjenice da će najveći dio djece u naredna dva dana, uz dopuštenje ljekara, biti otpušten na kućno liječenje. "Posebnu radost i sreću za praznike poželjela je onima koji će, zbog prirode bolesti i tretmana, praznike ipak provesti u bolničkim uslovima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: