Opština Bar dodijelila novogodišnje paketiće djeci iz Doma "Mladost", korisnicima Doma u Risnu po 100 eura

“Jedino razvijajući solidarnost i empatiju, možemo ovaj grad učiniti mnogo boljim mjestom za sve. Bar je grad u kojem se zajednički živi, ne živimo jedni pored drugih, već jedni sa drugim i jedni za druge” kazala je potpredsjednica Opštine Tanja Spičanović

6992 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Opština Bar
Foto: Opština Bar

Opština Bar dodijelila je novogodišnje paketiće djeci iz hraniteljskih porodica i korisnike Doma “Mladost” u Bijeloj koji dolaze iz Bara.

Paketiće i novčani poklon u iznosu od po 50 eura dobilo je 40 djece, a poklone im je uručila potpredsjednica Opštine Tanja Spičanović.

Rajko Joličić je, kako su saopštili iz opštine, čuveni barski Djeda Mraz i tom prilikom je djeci izrecitovao nekoliko prazničnih pjesmica

“Jedino razvijajući solidarnost i empatiju, možemo ovaj grad učiniti mnogo boljim mjestom za sve. Bar je grad u kojem se zajednički živi, ne živimo jedni pored drugih, već jedni sa drugim i jedni za druge” kazala je Špičanović.

U saopštenju Opštine Bar se navodi da su po prvi put ugostili na novogodišnjem okupljanju i djecu pripadnike Romske populacije koji su takođe dobili novogodišnje paketiće.

foto: Opština Bar

"Paketiće je dobilo 61 dijete predškolskog nivoa obrazovanja i osnovnog obrazovanja uzrasta do 10 godina. Na ovaj način Opština Bar širi krug onih kojima uljepšavamo praznike i pomažemo da svi u gradu osjete praznični duh i raspoloženje", saopšteno je iz Opštine.

Takođe su, kako su naveli, sa predstavnicima lokalnog Crvenog krsta i Centra za socijalni rad, posjetili Dom u Risnu u kojem boravi 14 osoba iz Bara, dok ih je pet u Bijelom Polju i uručen im je praznični poklon u iznosu od 100 eura.

"Opština Bar jedina je u državi koja na ovaj način vodi brigu već godinama o nastarijima u društvu, potvrđujući im da su dio zajednice i da kao Opština mislimo i na njih", navodi se u njihovom saopštenju.

Bonus video: