Pionirke RK "Trebjesa" uručile paketiće Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju

Pionirke su takođe novogodišnje poklone dodijelile i djeci koja se trenutno nalaze na liječenju na dječjem odjeljenju Opšte bolnice

2377 pregleda 29 reakcija 2 komentar(a)
Foto: RK Trebjesa
Foto: RK Trebjesa

Da sport i humanost idu zajedno pokazale su pionirke Rukometnog kluba „Trebjesa“ iz Nikšića koje su odlučile da drugare iz Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i dječjeg odjeljenja Opšte bolnice obraduju novogodišnjim poklonima. Njihov gest je posebno vrijedan pažnje jer su mlade rukometašice tokom cijele godine sakupljale novac za paketiće.

„Početkom godine moja generacija u klubu imala je ideju da uradi neki human gest. Tako smo tokom čitave godine sakupljale novac da bi sada donirali paketiće. Nastojaćemo da i dalje učestvujemo u nekim humanim aktivnostima jer sa našim malo nekom činimo puno", kazala je kapitenka RK “Trebjesa”, Anđelina Orbović.

foto: RK Trebjesa

Trener šampionki, Miloš Bošković, nije krio zadovoljstvo humanim gestom rukometašica, dodajući da to što je generacija djevojčica 2008/209. tokom godine sakupljala novac da bi obradovala djecu koja se trenutno nalaze na liječenju, kao i korisnike Dnevnog centar za djecu sa smetnjama u razvoju ima dodatnu vrijednost. Zahvalio se direktorici dječjeg odjeljenja Aleksandri Antunović i direktoru Dnevnog centra Radovanu Dragniću na saradnji.

RK “Trebjesa” je dogovorio saradnju sa Specijalnom olimpijadom Nikšić koju će veoma brzo ozvaničiti potpisivanjem memoranduma o saradnji.

Bonus video: