Podgorica dobija novu sportsko-rekreativnu zonu

Predviđena rekonstrukcija trim staze, izgradnja sportskih terena, postavljanje multifunkcionalne sprave za vježbanje, kao i izgradnja dva dječja igrališta

7433 pregleda 11 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Ekipe gradskih preduzeća u Podgorici rade na izgradnji još jedne sportsko-rekreativne zone u glavnom gradu, na Bulevaru Šarla de Gola, u blizini "Plantaža".

Agencija za stanovanje je, kako je saopšteno iz Glavnog grada, u prethodnom periodu izvela pripremne radove za ugradnju teretane na otvorenom, dok su ekipe "Puteva" izvodile radove na izgradnji košarkaškog terena na ukupnoj površini od 525 kvadratnih metara, a u narednom periodu pristupiće se obilježavanju horizontalne signalizacije.

Komunalne usluge su, dodaje se, na tom prostoru postavile novu parkovsku rasvjetu, kao i rasvjetu predviđenu za sportske terene. Postavljeno je 59 stubova, 49 parkovskih svjetiljki i 36 reflektora. Vrijednost investicije iznosi oko 100 hiljada eura.

Projekat izgradnje pomenute sportsko-rekreativne zone realizovaće se fazno, a njime je predviđena rekonstrukcija trim staze, izgradnja sportskih terena, postavljanje multifunkcionalne sprave za vježbanje, kao i izgradnja dva dječja igrališta, podsjećaju iz Glavnog grada. Od spotrskih terena biće izgrađen teren za košarku i dva teniska terena, a osim toga predviđena je i izgradnja terena za boćanje. Takođe, u planu je stvaranje adekvatnih uslova za atletske discipline: skok u dalj i troskok.

"Postojeće zelenilo je sačuvano i biće dopunjeno značajnim brojem novih sadnica uz izgradnju irigacionog sistema. Kompletan prostor biće adekvatno osvijetljen i ograđen. Važan dio projekta predstavlja i rekonstrukcija i proširenje postojećeg parkinga", zaključuje se u saopštenju,

Bonus video: