Šesnaest vatrogasnih lampi za nikšićke vatrogasce

„Zahvaljujući ovoj donaciji po prvi put smo nabavili Streamlight Survivor vatrogasne lampe, koje su trenutno najkvalitetnije na tržišu i kompatibilne sa našom postojećom opremom. Koriste se za požare u zatvorenim prostorima, ali i u svim drugim situacijama kada je smanjena vidljivost“, kazao je komandir Službe zaštite, Slavko Tadić i dodao da će im lampe umnogome poboljšati rad na terenu

2469 pregleda 4 komentar(a)
Nikšićki vatrogasci
Nikšićki vatrogasci

Pivara „Trebjesa“ donirala je 16 specijalnih vatrogasnih lampi namijenjenih za profesionalne aktivnosti na intervencijama gašenja požara u zatvorenom prostoru Službi zaštite i spašavanja Nikšić.

„Zahvaljujući ovoj donaciji po prvi put smo nabavili Streamlight Survivor vatrogasne lampe, koje su trenutno najkvalitetnije na tržišu i kompatibilne sa našom postojećom opremom. Koriste se za požare u zatvorenim prostorima, ali i u svim drugim situacijama kada je smanjena vidljivost“, kazao je komandir Službe zaštite, Slavko Tadić i dodao da će im lampe umnogome poboljšati rad na terenu.

U Službi zaštite i spašavanja angažovano je 57 operativaca.

„U godini na izmaku imali smo veliki broj intervencija. Samo tokom 34 dana ljetnjih požara imali smo 350 intervencija na terenu, a tokom cijele godine tu su brojne tehničke intervencije, saobraćajne nesreće i slično“, kazao je Tadić.

Natalija Đordan, menadžerka korporativnih poslova u Pivari, kazala je da je suvišno govoriti o značaju Službe zaštite i spašavanja u svakoj lokalnoj zajednici.

„Pripadnici Službe zaštite i spašavanja su tihi heroji svake zajednice, jer među prvima priskaču u pomoć u svim teškim situacijama. Zato smo željeli da i mi njima pomognemo, da imaju što bolju opremu koja će njihove intervencije učiniti efikasnijim i bezbjednijim“, kazala je Đordan prilikom uručenja donacije.

Bonus video: