Raonić: Đurović da se bavi činjenicama i vodi računa o javnoj riječi

Generalni direktor RTCG-a ističe da su netačni navodi Đurovića u vezi sa 150.000 eura nezakonito isplaćenih varijabila u RTCG i pojasnio da svi rukovodioci dostavljaju predloge za isplatu varijabilnog dijela zarade (stimulanse) za zaposlene

11009 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Generalni direktor Radio Televizije Crne Gore Boris Raonić tvrdi da nisu tačni navoda direktora Media centra Gorana Đurovića da je Javni servis isplatio zaposlenima nezakonite stimulanse na zarade u iznosu većem od 150.000 eura, u periodu od juna do oktobra ove godine.

Raonić ističe i da nisu tačne tvrdnje da ta medijska kuća ne postupa u skladu sa zakonom i Pravilnikom.

"Svi rukovodioci dostavljaju predloge za isplatu varijabilnog dijela zarade (stimulanse) za zaposlene", saopštio je Raonić.

Raonić je pojasnio da podaci o zaradama, dodacima na zaradu i prihodi po drugim osnovama predstavljaju lične podatke zaposlenih i za dostavljanje ovih podataka trećim licima potrebna je saglasnost osoba čiji se podaci obrađuju shodno Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti.

Generalni direktor RTCG-a navodi i da su sve odluke donesene u skladu sa Zakonom, a nadležne institucije je pozvao da ih provjere.

"Gospodina Đurovića pozivamo da se bavi činjenicama, a ne da netačno interpretira i populistički prezentuje dobijene informacije, kao i da vodi računa o javnoj riječi", saopštio je Raonić.

Bonus video: