Saopštenje Ministarstva zdravlja ispod svakog nivoa: Šef DPS-a da manje pjeva u kafanskom provodu

Ministarstvo zdravlja je pozvalo predsjednika Crne Gore "da ne sije strah i da ne diže paniku"

30076 pregleda 138 reakcija 86 komentar(a)
Ministarstvo zdravlja, Foto: Printscreen YouTube
Ministarstvo zdravlja, Foto: Printscreen YouTube

Ministarstvo zdravlja reagovalo je na apel predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića koji je pozvao nadležne da bez odlaganja donesu mjere koje će doprinijeti zaustavljanju širenja koronavirusa.

U saopštenju ispod svakog nivoa navodi se da šefu DPS-a žele dobro zdravlje, "dok radi na Tviteru od kuće i da se što prije oporavi".

"Kao i da, nakon toga, malo manje vremena provodi na epidemiološki rizičnim mjestima gdje zaraza vreba, poput kafanskih noćnih provoda i da tamo manje pjeva, dok građane licemjerno poziva da se ponašaju odgovorno", navodi se u reagovanju Ministarstva zdravlja.

Iz Kabineta predsjednika Crne Gore je 23. decembra saopšteno da je Đukanović pozitivan na koronavirus.

Povezani članci

23. Decembar 2021.

Đukanović pozitivan na koronavirus

Iz Ministarstva zdravlja su naveli da je Crna Gora među posljednjim državama Evrope zabilježila porast broja slučajeva omikron soja koronavirusa.

"Između ostalog, i zahvaljujući pomnom nadzoru pandemije, ali i pojačanim kontrolama. Istog trena, bez odlaganja, Ministarstvo zdravlja je pristupilo reorganizaciji sistema tako da ljekari iz bolnica već od ujutru mogu da budu na raspolaganju kolegama iz domova zdravlja, jer se očekuje pritisak prvenstveno na primarni nivo zdravstvene zaštite, s obzirom na to da Omikron, prema do sada raspoloživim informacijama, odlikuje značajno veća zaraznost, ali i blaže kliničke slike", navodi se u reagovanju.

Pozvali su Đukanovića "da ne sije strah i da ne diže paniku".

"Jer je ono što predstavlja kao specifikum Crne Gore, a to je najveći broj registrovanih infekcija na dnevnoj bazi od početka pandemije, već neko vrijeme realnost kompletne Evropske unije, kao i npr. Velike Britanije, koje su značajno prije Crne Gore, nažalost, zabilježile rekordne brojeve slučajeva na dnevnom nivou. Omikron je "pokazao zube" u svim zemljama, potpuno nezavisno od mjera koje su na snazi u različitim državama svijeta".

U reagovanju se navodi i da je Ministarstvo zdravlja ranije danas počelo konsultacije u vezi sa novim mjerama, koje će biti predstavljene sjutra na vanrednoj sjednici Savjeta Vlade za borbu protiv koronavirusa.

Bonus video: