Dnevnom centru donirali opremu za kineziterapiju

Tivatski karnevalisti i likovni umjetnici zajedno u akciji podrške djeci sa posebnim potrebama

3387 pregleda 0 komentar(a)
Krunić sa doniranom opremom, Foto: Radio Tivat
Krunić sa doniranom opremom, Foto: Radio Tivat

Predstavnici NVU “Maškarada” Tivat i udruženja u formiranju “Tivatski slikari”, posjetili su danas JU Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju, kako bi toj ustanovi i njenim štićenicima uručili vrijednu donaciju- savremenu traku za trčanje sa svom dodatnom opremom.

Ova traka je Centru bila neophodna za opremanje sobe za kineziterapiju. Vrijednost donacije je 1.780 eura.

“NVU “Maškarada”, koja je i svojim statutom opredijeljena za humanitarni rad, u godini pandemije i nemogućnosti da se bavi svojom osnovnom djelatnošću- organizacijom maskenbala i karnevala i prezentacijom Tivta na internacionalnim smotrama, odlučila je svoju priču uplesti sa umijećem tivatskih slikara. Prva faza našeg zajedničkog projekta, koji je podržala Opština Tivat, bila je organizacija izložbe „Maska- inspiracija tivatskih slikara“ u saradnji sa JU Muzej i galerija Tivat, predstavljena publici u okviru Novembarskih dana. Tivatski slikari su se odrekli nadoknade za svoj rad, a njihova su se djela našla na aukciji s ciljem nabavke vrijedne medicinske opreme.”- istako je predsjednik “Maškarade”, Lazar Božović.

Zahvaljujući se na doniranoj opremi, direktor JU Dnevni centar Srđan Krunić je kazao da su dobili traku za trčanje koja će im služiti za vježbe hodanja i trčanja za štićenike koji imaju motoričkih problema, a dobili su i dosta drugih dodatnih sredstava koja se koriste u svakodnevnom radu s djecom- male sprave za vježbanje leđa, nogu, šake.

U ime udruženja “Tivatski slikari”, poznati ovdašnji umjetnik Momčilo Macanović je kazao da su za humanirarnu aukciju, donirali deset umjetničkih slika inspirisanih karnevalskim maskama, te da su se on i njegove kolege rado odazvali pozivu “Maškarade” da zajedno podrže Dnevni centar i njegove štićenike.

Iz “Maškarade” su poručili da će nastaviti sa humaniranim aktivnostima a cilj za naredni period im je da obezbijede dva nova vrijedna aparata za Odjeljenje ginekologije i Centar za fizikalnu terapiju Doma zdravlja Tivat.

Bonus video: