Rasprodati kapaciteti i za dio januara

Većina gostiju se ne odlučuje za rani buking u Kolašinu koji se odnosi na rezervacije za februar i mart

3816 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Skoro svi smještajni kapaciteti u Kolašinu tokom novogodišnjih i božićnih praznika su rasporodati. Slično interesovanje je, prema riječima direktora lokalne Turističke organizacije (TO) Aleksandra Vlahovića, i za dio januara.

”Dobar buking u gradu imamo već od početka sezone skijanja. Trenutno najveći broj gostiju dolazi iz Crne Gore i Albanije, a imamo goste i iz ostalih zemalja regiona. Cijene smještaja, ski pasova kao i ostalih usluga u gradu su na nivou prethodnih godina, ali uz značajno unaprijeđen kvalitet smještaja i usluga”, tvrdi Vlahović.

On podsjeća da će, ipak, uspjeh zimske turističke sezone zavisiti, prije svega, od vremenskih uslova, to jest sniježnih padavina i epidemiološke situacije. Većina gostiju se ne odlučuje za rani buking koji se odnosi na rezervacije za februar i mart.

”Međutim, prema interesovanju koje trenutno vlada, optimistični smo i nadamo se uspješnoj zimskoj sezoni. U saradnji sa Opštinom Kolašin organizovali smo Novogodišnji bazar na gradskom trgu u cilju dodatne animacije svih onih koji posjete naš grad. Takođe smo organizovali autobuski prevoz iz centra Kolašina do Ski centra Kolašin 1600 po promotivnoj cijeni karte od samo jedan euro po pravcu, počev od 31. decembra”, najavljuje direktor TO.

Ta vrsta prevoza, objašnjava on, uticaće na smanjenje gužvi ka Ski centru i ujedno predstavlja značajan podsticaj lokalnoj turističkoj privredi. Vlahović kaže da bi u budućnosti “trebalo raditi na uspostavljanju redovne autobuske linije sa većim brojem rotacija ka skijalištima tokom zimske sezone”. Sve radi privlačenja što većeg broja turista i boljem pozicioniranju grada kao jedne atraktivne skijaške destinacije.

Bonus video: