Jokić: Sramno je da stručnjaci DPS-a danas prozivaju bilo koga u bijelom mantilu

"Vidjeli smo kako se borba sa pandemijom vodi dekretima kao u Sjevernoj Koreji. Vidjeli smo i njihovog šefa, a posebno i doprinos njegovih vlada zdravstvenom sistemu. Vidjeli i osjetili na vlastitoj koži"

19772 pregleda 30 reakcija 31 komentar(a)
Jokić, Foto: Vlada Crne Gore/Saša Matić
Jokić, Foto: Vlada Crne Gore/Saša Matić

Direktor Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić kazao je da je "sramno" da stručnjaci i funkcioneri iz DPS-a "danas prozivaju bilo koga u bijelom mantilu".

Jokić je u saopštenju za javnost naveo da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović "juče, valjda iz dokonosti, ušao u polje medicine, ali ne kao korisnik usluga nego onako s namjerom da poduči".

"Naravno, kasno i pogrešno kao sve što je radio do sad. U medicini se polaže Hipokratova zakletva, a njemu od pionirske ne ide ni sa jednom. Zgazio je on svaku koju je dao. Hipokratova je samo jedna, korigovana i trajaće dok ima bijelih mantila", naveo je direktor Doma zdravlja.

Dodao je da su se kako bi pomogli "neznavenom šefu", javili "politički papagaji koji o zakletvama moraju znati, ali izgleda i mogu zaboraviti".

"I ne da doprinesu u zaustavljanju pandemije, već da podrže šefa u onom što je negdje kursistički savladao kao osnove medicinske nauke. Šef je naravno i ovoga puta iznad kolegijalnosti", naveo je Jokić dodajući da su "zaboravili da su bili NKT rukovodioci sa najvećim apanažama u regionu".

"A zaboravili su još mnogo čega - da su dočekali pandemiju bez zaštitne opreme, osnovnih sredstava za higijenu, respiratora. Da su držali zatvoren klinički centar šest mjeseci, a koji sad pod pandemijom koja traje nesmetano radi. Da su zaustavili sve dijagnostičke procedure i konzilijume. Da su se "primala" samo urgentna stanja i da su bolesnici sa karcinomom i sa metastazama bili na čekanju. Da je u domovima zdravlja bio zaustavljen prijem pacijenata osim hitnih slučajeva. Da su zatvorili granice šest mjeseci i da su komšijski sahranjivali mrtve, jer su bližnji bili blokirani da dođu. Da su širili paniku među građanima svakim presom i javnim nastupom. Da su pravili "juriše" i "bitke" za odbranu pojedinih naselja i gradova. Da su napravili corona free državu nakon nekoliko mjeseci pandemije, čemu su se ljudi od nauke smijali. Da su se saglasili sa šefom za avgustovske izbore, " vjerujući u bolje stanje sa pandemijom. Da su nakon izgubljenih izbora pogubili i um zaboravljajući da napune frižidere vakcinama koje su već bile na tržistu, ostavljajući u nemilosti nezaštićeni narod", naveo je Jokić.

Dodao je da se vidjelo "koliko su i znali i umjeli".

"Vidjeli smo šta im je bilo važno. Vidjeli smo kako se borba sa pandemijom vodi dekretima kao u Sjevernoj Koreji. Vidjeli smo i njihovog šefa, a posebno i doprinos njegovih vlada zdravstvenom sistemu. Vidjeli i osjetili na vlastitoj koži", zaključio je Jokić.

Bonus video: