I dalje kasni projekat za Markovinu

Kašnjenje izrade glavnog projekta rekonstrukcije puta ometa mjesni odboru u planovima za izgradnje seoskog vodovoda, jer bi se poklapao značajan dio trase, pa zbog ekonomičnosti žele ta dva projekta da realizuju uporedo

2894 pregleda 3 komentar(a)
Obećanja o rekonstrukciji traju već pet godina: Đukanović u Markovini 2016, Foto: djuric zoran
Obećanja o rekonstrukciji traju već pet godina: Đukanović u Markovini 2016, Foto: djuric zoran

Izrada glavnog projekta za dio regionalnog puta Danilovgrad - Čevo od Danilovgrada do Markovine od 16 kilometara ulazi u treću godinu kašnjenja, jer je ranije najavljen za kraj 2019. godine.

Zbog interesovanja mještana “Vijesti” su pitale Upravu za saobraćaj zbog čega kasni izrada ovog projekta i kada se može očekivati početak radova, a dobile su isti odgovor kao u avgustu ove godine.

”Izrada projektne dokumentacije kasni zbog epidemiološke situacije, same složenosti dionice regionalnog puta, usaglašavanja i uklapanja u plansku dokumentaciju (početna dionica puta), uklapanje postojećih objekata kako bi se izbjegla eksproprijacija i njihovo uklanjanje”, saopšteno je iz Uprave na čijem je čelu sada Radomir Vuksanović.

Autor glavnog projekta treba da bude “Preduzeće za građevinski nadzor i laboratorijska ispitivanja”, a oni nisu odgovorili na pitanja zbog čega kasni njegova izrada. Revident na projektu je firma “Geotehnics, Projects & Consulting”, iz koje su naveli da nisu upoznati zbog čega kasni izrada glavnog projekta.

”Mi kao revidenti naše obaveze ispunjavamo u ugovorenim rokovima”, navedeno je iz ove kompanije.

Projektnom dokumentacijom se, zbog potrebe poboljšanja saobraćajno-tehničkih karakteristika ovog regionalnog puta, predviđa totalna rekonstrukcija sa proširenjem na dvije trake po tri metra.

Upravi za saobraćaj urbanističko-tehnički uslovi za rekonstrukciju ovog puta dostavljeni su još u aprilu 2017. godine, odnosno prije skoro pet godina.

Kašnjenje izrade glavnog projekta rekonstrukcije puta ometa mjesni odboru u planovima za izgradnje seoskog vodovoda, jer bi se poklapao značajan dio trase, pa zbog ekonomičnosti žele ta dva projekta da realizuju uporedo. Iz Opštine Danilovgrad je ljetos saopšteno da očekuju da glavni projekat za put bude završen do kraja ove godine.

Bonus video: