Herceg Novi: Nova organizacija koja će pomoći ženama da se zaposle

U dosadašnji projekat bilo je uključeno 15 Romkinja i 11 žena iz većinske zajednice iz Herceg Novog, Kotora i Tivta, koje su danas dobile sertifikate
182 pregleda 0 komentar(a)
Dorra Nuova, Foto: Slavica Kosić
Dorra Nuova, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 30.10.2017. 14:19h

"Povećanje zapošljivosti dugoročno nezaposlenih žena - Dorra Nuova“, naziv je projekta koji je nakon godinu uspješno realizovan, a NVO Mladi Romi i NVO Ruke iz Herceg Novog pokrenuli su proceduru formiranja nove organizacije Dorra Nuova, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Nova organizacija baviće se zapošljavanjem žena i kreiranjem nakita.

U dosadašnji projekat bilo je uključeno 15 Romkinja i 11 žena iz većinske zajednice iz Herceg Novog, Kotora i Tivta, koje su danas dobile sertifikate.

“U saradnji sa Centrom za obrazovanje i trening iz Podgorice relazovan je teorijski dio obuke, nakon čega je počela praktična koja je završena danas. Kroz projekat je za svaku korsnicu bila obezbjeđena novčana naknada od 210 eura. Opšti cilj projekta bio je doprinjeti integraciji Romkinja i dugoročno nezaposlenih žena na tržište rada kroz obuke i izgrdanju partnerstva”,kazao je predsjednik NVO Mladi Romi Samir Jaha .

Vršilac dužnosti sekretarijata za društvene djelatnosti i sport Vesna Samardžić je podsjetila da je Opština pokrenula, podržala ili bila partner u nekoliko projekata koje je pokrenula NVO Mladi Romi

Projekat Dora Nuova je podržala je Evropska Unija kroz grant šemu "Mladi, žene i dugoročno nezaposleni na tržištu rada", koja se realizuje u okviru Operativnog programa „Razvoj ljudskih resursa 2012-2013“, a koji se finansira iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA).

NVO Mladi Romi i Ruke , na današnjoj svečanosti dodjelili su zahvalnice partnerima sa kojima su sarađivali: opštinama Kotor, Tivat i Herceg Novi, Birou rada , JP Komunalno Kotor i JP “Čistoća” Herceg Novi.

Bonus video: