"Niko neće ostati bez posla, stražari da kažu kako su nezakonito isplaćivani"

"Za ove nezakonite radnje mora neko da saopšti odgovornost", navodi se u reagovanju

9315 pregleda 23 reakcija 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay.com
Ilustracija, Foto: Pixabay.com

Niko ko je zaposlen u Pijaci u Tuzima neće ostati bez posla, a osobe koje su se juče oglasile saopštenjem putem medija nisu nikad bile zaposlene u privrednom društvu "Tržnice i pijace" Podgorica, kao ni u privrednom društvu koje je pravni prethodnik, što mogu potvrditi i kolege iz Glavnog grada, navodi se u reagovanju preduzeća "Pijace/Tregu" d.o.o. Tuzi.

"S tim u vezi, ova lica ne mogu 'ostati bez posla' zbog privremenog sporazuma dvije opštine. Članom 5. Odluke o privremenom uređenju odnosa između Glavnog grada i Opštine Tuzi, koja je donešena na sjednici Skupštine Glavnog grada Podgorica održanoj 27.12.2021. godine, definisano je da će privredno društvo 'Pijace/Tregu' Tuzi, čiji je osnivač opština Tuzi, preuzeti zaposlene u 'Tržnice i pijace' d.o.o. Podgorica koji obavljaju poslove za pijacu Tuzi. U ime dva privredna društva, izvršni direktori ce potpisati sporazum o prezimanju zaposlenih, kao i o drugim pravima i obavezama, u roku od 15 dana, kako je to definisano navedenom Odlukom. 'Tržnice i pijace' d.o.o. Podgorica i 'Pijace/Tregjet' d.o.o. Tuzi će ispuniti sve preuzete obaveze", stoji u reagovanju.

Pozvali su one koji su potpisali jučerašnju izjavu da javno kažu ko ih je zaposlio, sa kim su imali ugovore, odnosno "kako su na nezakonit način plaćeni u kešu bez osiguranja i doprinosa".

"Za ove nezakonite radnje mora neko da saopšti odgovornost. Apelujemo na njih da NE budu sredstvo dnevno prepoznatih manipulatora i poltičara u pokušaju", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: