Rajku za transplantaciju nedostaje još deset hiljada eura

Medojeviću će bubreg donirati tridesetjednogodšnji mladić iz Srbije, Dalibor Bajić, volonter NVO “Izvor života”

58033 pregleda 145 reakcija 16 komentar(a)
Medojević, Foto: Privatna arhiva
Medojević, Foto: Privatna arhiva

Rajko Medojević iz Mojkovca, koji je na dijaliziji od 2019. godine, prošle godine je mislio da je završio posao oko transplantacije – našao je donora. Preostao mu je, kako je očekivao, lakši dio posla – prikupljanje novčanih sredstava potrebnih da se transplantacija obavi. Međutim, ispostavilo se da nije tako.

Akcija prikupljanja sredstava traje od jesenas i Rajko je uspio, zahvaljujući ljudima dobre volje, a iznad svega velikog srca, da prikupi 25 hiljada eura. Preostalo mu je da nabavi još oko deset hiljada, kako je saopštila njegova porodica, da bi transplantacija u Istanbulu bila obavljena.

Rajku će bubreg donirati tridesetjednogodšnji mladić iz Srbije, Dalibor Bajić, volonter NVO “Izvor života”. Bajić, koji je iz Plandišta, je 2012. godine uzeo donorsku karticu i prije četiri godine donirao je kožu nepoznatom čovjeku iz sela blizu Majdanpeka. Sada se odlučio na korak dalje–doniraće bubreg, takođe nepoznatoj osobi, Rajku Medojeviću.

“Uz ogromnu zahvalnost Bajiću, obavještavamo javnost da je tipizacija u Istanbulu uspjela i da će Dalibor biti donor Rajku. Za troškove operacije prikupljeno je 25.000, a potrebno je još deset hiljada, pa molimo ljude dobre volje da pomognu. Rajko i porodica planiraju put polovinom januara“, saopštila je porodica Medojević.

Svi koji mogu i žele, sredstva mogu uplatiti na žiro račune kod CKB: 510220497028301574 ili na devizni IBAN МЕ 25510000000122232262.

Bonus video: