Građanska akcija: Ništavan prenos akcija Budvanske rivijere na Vladu

"Akcije koje su predstavljale državni kapital u Budvanskoj rivijeri morale su biti prenijete na Opštinu Budva ne na Vladu Crne Gore, jer Vlada nije ulagala državnu imovinu kojom Vlada raspolaže, u Budvansku rivijeru", naveo je predstavnik Građanske akcije Božidar Vujičić

6772 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Nevladino udruženje Građanska akcija podnijelo je tužbu nadležnom sudu za utvrđivanje ništavnosti Sporazuma o prenosu akcija sa HTP "Budvanske rivijere" na Vladu od 15. maja 1997 godine.

“Sporazum je ništav jer je zaključen suprotno članu 2 stav 1 tačka 20) Zakona o izmjenama i dopunama zakona o lokalnoj samoupravi („ Sl.list RCG“ br.16/19). Podnio sam i krivičnu prijavu tužilaštvu protiv potpisnika sporazuma. Obzirom da je državnu imovinu, u iznosu od oko 160 miliona njemačkih maraka, u Budvansku rivijeru uložila Opština Budva, odnosno građani opštine Budva, plaćanjem u budžet opštine poreza, doprinosa, taksi, naknada, ustupanjem opštinske zemlje, sredstava od samodoprinosa i dr., akcije koje su predstavljale državni kapital u Budvanskoj rivijeri morale su biti prenijete na Opštinu Budva ne na Vladu Crne Gore, jer Vlada nije ulagala državnu imovinu kojom Vlada raspolaže, u Budvansku rivijeru", naveo je predstavnik Građanske akcije Božidar Vujičić.

Kako je dodao 10. februara u Privrednom sudu zakazano je ročište glavne rasprave.

“U skladu sa zakonom uputio sam preko suda obavještenje predsjedniku Opštine Budva Marku Careviću i predsjedniku SO Budva Krstu Radoviću da ukoliko smatraju da opština ima pravni interes u sporu, stupe u parnicu na strani tužioca kao umješaći.Obzirom da se 30 godišnja vlast DPS-a promijenila, da imamo Vladu koja se zalaže za nultu korupciju, očekujem da Vlada neće istrajavati da raspolaže nezakonito državnom imovinom koju je u Budvansku rivijeru uložila Opština Budva”, istakao je Vujičić i pozvao javni servis RTV Budve da organizuju okrugli sto.

Bonus video: