Ministarstvo zdravlja: Nacionalna call linija kadrovski pojačana od 5. januara

Građani putem tog broja mogu da komuniciraju sa medicinskim osobljem i jednostavnije i brže dobiju smjernice ukoliko im je neophodna ljekarska pomoć ili savjet, naveli su iz Ministarstva

9976 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Postojeća nacionalna call linija 1717, koja je pokrenuta na inicijativu Ministarstva zdravlja biće kadrovski pojačana od 5. januara, saopšteno je iz Ministarstva.

Građani putem tog broja mogu da komuniciraju sa medicinskim osobljem i jednostavnije i brže dobiju smjernice ukoliko im je neophodna ljekarska pomoć ili savjet, naveli su oni.

Takođe, dodali su i da će svi domovi zdravlja povećati obim rada svojih lokalnih call centara, kako bi građani imali dodatnu sigurnost.

Iz Ministarstva je saopšteno da su generalni direktori u Ministarstvu zdravlja Slađana Ćorić i Aleksandar Sekulić održali danas sastanak sa direktorima domova zdravlja i definisali dodatne protokole za bolju komunikaciju i efikasniji odgovor u odnosu na povećan broj građana koji dolaze u domove zdravlja i Kovid centre.

Istakli su i da konstantno prate situaciju i u skladu s tim i organizuju rad u zdravstvenim ustanovama.

"Podsjećamo da je proces rada zdravstvenih ustanova reorganizovan u svim gradovima u Crnoj Gori, u skladu sa trenutnim epidemiološkim dešavanjima, sa posebnim akcentom na zimske turističke centre Žabljak i Kolašin, gdje se očekuje priliv turista, kao i da je u Domu zdravlja Podgorica, pojačan je broj medicinskih timova u Kovid centrima i sve spremno za proširenje prostornih kapaciteta za tretman Kovid pacijenata", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva smatraju da uprkos ozbiljnoj epidemiološkoj situaciju, zdravstveni sistem može da odgovori izazovima i sve svoje kapacitete stavi u službu građana i pruži im adekvatnu i pravovremenu zdravstvenu zaštitu.

Apelovali su na građane da praznične dane, kao i sve naredne dok se epidemiološka situacija ne stabilizuje, provedu u svojim domovima, poštujući epidemiološke mjere, kako bi sačuvali svoje i zdravlje i živote cjelokupne populacije.